Annonce
Tarm

Millionprojekt skal vække 100-årig aktivitetshave fra tornerosesøvn: Trænger til en ansigtsløftning

Ægteparrene Margit Lærke og Lasse Nielsen samt Svend Petersen og Bente Vyff Petersen udgør Team Grå. Sammen skabte de Ejner Melballes Have, og nu er de klar til også at give Forsøghaven en overhaling. Foto: Johan Gadegaard
Bypark bliver 100 år til næste år, og det skal fejres med en opgradering af de større. Bedre friluftsscene og ny forhindringsbane er en del af fornyelsesplanen, der beløber sig til mindst én million kroner.

TARM: 23 stationer på en forhindringsbane, en gangsti på én kilometer, nyt tag og ny beklædning for at opgradere friluftsscenen, et dræn under græsplænen, så man igen kan spille fodbold og rundbold uden at få våde fødder og en ny træramme til beachvolleyballbanen, så græs og ukrudt ikke fortsætter med at æde sig mere og mere ind i sandet.

Det er bare nogle af de ingredienser, som en ny plan for Tarms bypark indeholder. 32 punkter til en samlet pris på mellem 1 million og 1,2 millioner kroner indeholder planen. Pengene skal rejses af de frivillige, som står bag projektet.

Med projektet håber ægteparrene Lasse Nielsen og Margit Lærke samt Bente Vyff Petersen og Svend Petersen at kunne sparke liv i Forsøgshaven, som runder 100 år næste år.

- Der er kommet lidt tornerosesøvn over haven. Når nu haven bliver 100 år, synes vi, at der godt nok skal ske noget, siger Bente Vyff Petersen.

Annonce

Der er kommet lidt tornerosesøvn over haven. Når nu haven bliver 100 år, synes vi, at der godt nok skal ske noget.

Bente Vyff Petersen, Team Grå, Tarm

Team Grå med grønne fingre

Hun og de tre andre danner firkløveret Team Grå. Navnet har de taget efter farven på hårrødderne hos de fire pensionister. Men Team Grå har også grønne fingre.

De fire arbejdede tæt sammen om at lave Ejner Melballes Have, der blev indviet sidste år.

Dengang repræsenterede ægteparrene to forskellige foreninger, og siden gik de så sammen som en selvstændig gruppe for hurtigere at kunne give sig i kast med nye projekter.

I efteråret skabte de nye hytter til julemarkedet i Tarm. Nu er det så Forsøgshaven, der ligger på Gadegårdsvej tæt på Egvad Plejehjem, som skal forskønne byen.

- Forsøgshaven er en plet i byen, der godt kunne trænge til en ansigtsløftning, siger Margit Lærke.

Haven fik en kærlig hånd i 2012, men stadig er der altså plads til forbedring, nu hvor den over de seneste år er falmet. Derfor vil Team Grå skrabe penge sammen til alt fra en bedre friluftsscene til en toiletbygning, der skal gøre det lettere at bruge parken i hverdagen og til større arrangementer med musik.

- Parken skal benyttes. Det er den ikke rigtig blevet, fordi den er forfaldet og ikke rigtig er blevet fuldført. Vi vil gerne gøre den færdig og føre den helt til tops, siger Lasse Nielsen.

En park for alle

Håbet er, at alle vil bruge parken. Derfor bliver forhindringsbanen indrettet, så man kan gå på stien ved siden af uden at tage forhindringerne. Man kan også kaste sig over stationerne på forskellige måder, afhængig af om man er mor, far, bedstemor eller barn.

Og der kommer også borde og bænke på pladsen, så parken både bliver for dem, der dyrker motion eller bare vil spise deres madpakke eller høre musik.

Derfor har initiativgruppen også allerede fået tilkendegivelser fra børnehave, skole og gymnasium i byen, som alle ser positivt på planen. Det samme gælder fra Sundhedscenter Vest og fitnesscentret Pure Performance.

- Parken skal ændres for at tilgodese alle mennesker i byen - unge som gamle, siger Lasse Nielsen.

Friluftsscenen skal lukkes, og der skal et vandtæt tag på, så scenen kan bruges til musikarrangementer. Foto: Johan Gadegaard

Håber på stor fejring næste år

Dyrene er også tænkt ind. For planen indeholder et vandhul til frøer. De kommende blomster skal tiltrække insekter og bier. Kunstværker med billeder af insekter og figurer af fugle bliver der også plads til i parken.

Hvis alt går vel, og man får held med sine fondsansøgninger, kan gravearbejdet begyndte til efteråret. Målet er, at aktivitetsparken kan stå klar til grundlovsdag næste år. For så kan man indvie parken om formiddagen og holde grundlovsfest om eftermiddagen.

- Vi håber, det kan blive et stort arrangement til næste år, siger Margit Lærke.

Onsdag formiddag var der gang i den med skolebørn, men normalt bliver Forsøgshaven ikke brugt nok, mener Team Grå. Derfor har man nu lagt en plan for at skabe nyt liv i området. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Kræmmere rykkede i Perlegade

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce