Annonce
Esbjerg

Millionregn over Esbjergs uddannelser: Coronaaftale skal sikre god overgang fra studie til job

En aftale mellem et bredt flertal i Folketinget har sikret millioner til flere af Esbjergs uddannelser. Det sker for at sikre, at studerende får en god overgang fra studie til job og får at modvirke den mistrivsel, der i det seneste år har bredt sig blandt de studerende. Arkivfoto: UC Syd
En bred aftale blandt Folketingets partier har onsdag sikret flere millioner til en række uddannelsesinstitutioner i blandt andet Esbjerg. Det sker for at sikre de studerendes overgang fra studielivet til arbejdsmarkedet efter et langt år med digital undervisning. Aftalen vækker glæde hos lokale folketingsmedlemmer.

ESBJERG: Et bredt flertal i Folketinget er klar til at kaste 100 millioner efter en række af landets videregående uddannelser, der i løbet af det seneste år har været hårdt ramt af de mange restriktioner, som cornapandemien har ført med sig.

Det blev onsdag en realitet, da Uddannelses- og Forskningsministeriet præsenterede en bred aftale mellem partierne på Christiansborg.

De 100 millioner kroner er særligt rettet imod studerende, der til sommer dimitterer fra uddannelser med en høj grad af praksisrelateret indhold, for eksempel lærer-, ingeniør og sygeplejerskeuddannelserne.

I Esbjerg sikrer aftalen 1,2 millioner kroner til Erhvervsakademi SydVest, 3,3 millioner til UC Syd, samt et større millionbeløb til Syddansk Universitet og Aalborg Universitet, der begge har afdelinger i byen.

Det sker for at sikre det efterslæb, som den digitale undervisning i løbet af det seneste år har givet blandt de studerende, der ellers skulle have været i praktik på blandt andet skoler og sygehuse.

Annonce

Ekstraordinær indsats

Aftalen vækker glæde hos Ulla Tørnæs, uddannelses- og forskningsordfører i Venstre, der selv har haft en finger med i forhandlingerne.

- De studerende på disse uddannelser er i høj grad gået glip af en vigtig del af deres uddannelse, hvor de i stedet for det praktiske element har været henvist til digital undervisning. Derfor er det vigtigt, at vi etablerer en ekstraordinær indsats, der sikrer, at de dimitterende studerende får en god overgang fra studie til job, siger Ulla Tørnæs, der medgiver, at alle studerende på videregående uddannelser har været ramt af pandemien.

- Det har været en hård tid for alle, men på de praktisk orienterede uddannelser har man haft nogle særlige udfordringer, fordi hverdagen er blevet en helt anden end den plejer, siger hun.

Annonce

Skal modvirke mistrivsel og frafald

Aftalen er målrettet studerende i slutningen af deres uddannelse, fordi man forventer og håber, at dem, der er i begyndelsen, får muligheden for at samle op, når pandemien ikke længere medfører de stramme restriktioner.


Selv om det er på baggrund af en trist pandemi, så er det dejligt, at vi har været i stand til at sikre end håndsrækning til vores uddannelser, og jeg håber og tror, at vi nu er med til at sikre, at nogle af de studerende, der har været ekstra udsat, får en god overgang til arbejdsmarkedet

Anders Kronborg (S), medlem af Folketinget


For nyligt viste en undersøgelse fra DJØF, at to ud af tre studerende er ramt af ensomhed, og i aftalen har man da også forpligtet sig på at indgå yderligere forhandlinger for at håndtere den mistrivsel.

- Det her er første skridt imod at holde hånden under de mange unge mennesker, der i løbet af det seneste år har siddet bag en skærm. Det er vigtigt, at den mistrivsel, de har oplevet, ikke udvikler sig til stress, depression og frafald fra studiet, siger Ulla Tørnæs (V).

Annonce

Vigtigt med bred aftale

Også det lokale folketingsmedlem Anders Kronborg (S) er begejstret for aftalen, og han er særligt glad for, at der har været bred opbakning blandt folketingets partier.

- Jeg er glad for, at vi i disse coronatider igen lander en bred aftale og dermed står sammen om indsatsen mod det efterslæb, der følger med pandemien. Det er vigtigt, at vi tager udfordringerne på de videregående uddannelser seriøst, og det synes jeg, at vi gør med denne aftale, siger Anders Kronborg, der er glad for, at de studerende i Esbjerg får glæde af det store millionbeløb.

- Selv om det er på baggrund af en trist pandemi, så er det dejligt, at vi har været i stand til at sikre end håndsrækning til vores uddannelser, og jeg håber og tror, at vi nu er med til at sikre, at nogle af de studerende, der har været ekstra udsat, får en god overgang til arbejdsmarkedet, siger han.

Millionerne skal i praksis bruges til at kompensere den læring, der i løbet af det seneste år er gået tabt og til at lave tiltag, som altså skal lette afslutningen af studiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce