Annonce
Esbjerg

Millionsalg: Hver fjerde bolig i Esbjergs nye grønne hjerte solgt

Næsten 25 procent af de i alt 63 lejligheder i Claus Sørensen Gruppens boligprojekt Lysningen ved Vognsbølparken er solgt. Illustration: Friis & Moltke
Cirka 25 procent af boligprojektet Lysningen - 63 attraktivt beliggende lejligheder i bynær natur i Esbjerg - er nu solgt, og derudover er et pænt antal boliger reserveret af hovedsageligt modne par.

Esbjerg: Begge penthouselejligheder til otte millioner kroner med tagterrasser på 100 kvadratmeter og panoramaudsigt fra henholdsvis 8. og 13 etage er for længst solgt, med det begynder også at tynde ud i ledige lejligheder i den øvrige del af de to højhuse i boligprojektet Lysningen, som for tiden skyder op i tilknytning til Vognsbølparken i Esbjerg.

Således overstiger salget af i alt 63 eksklusive lejligheder og penthouses i Lysningen forventningerne, og antallet af solgte lejligheder og reservationer er steget yderligere efter et åbent hus-arrangement forleden.

Bynære boliger af høj kvalitet i Esbjergs grønne hjerte appellerer nemlig så meget til nærområdets boligkøbere, at næsten 25 procent af det samlede projekt nu er solgt, endnu inden konturerne af de færdige bygninger begynder at tegne sig. Derudover har et pænt antal potentielle købere reserveret en lejlighed, hedder det i en pressemeddelelse.

Annonce

Lysningen er et af de projekter, vi har solgt mest af på et så tidligt tidspunkt i byggefasen.

Behrend Behrendsen, direktør og indehaver af Home Esbjerg

Tidligt i forløbet

Ved et åbent hus-arrangementet deltog op mod 200 potentielle købere. For første gang var der mulighed for at få en fornemmelse af ruminddelingen i en rå lejlighed, og det var muligt at få et indtryk af udsigten over by og natur fra fjerde sal af byggeriet.

- Lysningen er et af de projekter, vi har solgt mest af på et så tidligt tidspunkt i byggefasen. Interessen ved åbent hus-arrangementet over to dage var overvældende, og det udløste konkrete salg og flere reservationer. Resultatet skal ses i lyset af, at esbjergenserne normalt ønsker at se et mere færdigt byggeri tegne sig, før de endeligt beslutter sig for et køb, siger Behrend Behrendsen, direktør og indehaver af Home Esbjerg, som formidler salget.

De mange fremmødte kunne forvisse sig om, at det ikke kun er fra byggeriernes øverste lejligheder, at man kan nyde godt af panoramaudsigten hele vejen rundt. Også fra de første etager kan man få et stærkt visuelt indtryk af, hvor grøn en by Esbjerg er.

Barren sat højt

Lysningen-projektet er udviklet af Claus Sørensen Ejendomme A/S i samarbejde med arkitektvirksomheden Friis & Moltke A/S og betragtes med sin beliggenhed på et naturligt højdedrag lige ved Nørreskoven og Vognsbølparken som et af de senere årtiers mest attraktive muligheder for at bosætte sig i Esbjerg.

Claus Sørensen Ejendomme investerer rundt regnet en kvart milliard kroner i boligprojektet.

- Vi er ovenud tilfredse med den interesse, projektet bliver mødt med. Vi har lagt barren højt med arkitektur, materialevalg og et udstyrsniveau, man normalt skal betale ekstra for. Strategien har vist sig at være den rigtige over for et kvalitetsbevidst publikum, der ønsker smukke, vedligeholdelsesfri rammer, når de vælger at forlade boligen i et af Esbjergs villakvarterer eller har planer om at flytte til byen, siger administrerende direktør i Claus Sørensen Ejendomme A/S Lars Kjærgaard.

Lejlighederne bliver i størrelse fra 135 kvadratmeter til penthouses på 204 kvadratmeter, og de er udbudt til priser fra 2.698.000 kr. til 7.998.000 kr. Indflytningen i den forreste bygning ud mod Spangsbjerg Møllevej vil ske i løbet af foråret 2020.

Om Lysningen

Lysningen består af 63 ejerlejligheder fordelt på to bygninger på 14 og 9 etager beliggende ved Spangsbjerg Kirkevej nær Nørreskoven, Dyrehaven og Vognsbølparken. Afstanden til Esbjergs centrum er omkring to kilometer.

Lejlighederne har et BBR-areal på 135, 153 og 164 kvm., penthouses på de to øverste etager i hver bygning er på 165, 186 og 204 kvm. Alle lejligheder har store terrasser. Det samlede etageareal er på 9.738 kvm.

Mellem de to bygninger er en p-kælder, og under hver bygning er en kælder med individuelle depotrum. I den ene kælder indrettes et fælles aktivitetsrum med adgang til tekøkken og toilet. Adgangen til kælderniveauet foregår via en rampe udstyret med rullegitter og adgangskontrol.

Byggeriet udføres i fagentrepriser af overvejende lokale byggefirmaer, og det forventes at være klar til indflytning i andet kvartal 2019.

Du kan læse mere om projektet og mulighederne for at erhverve en bolig på www.lysningen.nu.

Sådan vil en af lejlighederne i Lysningen kommme til at tage sig ud. Illustration: Friis & Moltke
Penthouse-lejlighederne i Lysningen har en terrasse, som er knap 100 kvadratmeter. Illustration: Friis & Moltke
De to boligtårne i Lysningen, som bygges bagved den tidligere Esbjerg Højskole, bliver henholdsvis 9 og 14 etager i højden. Illustration: Friis & Moltke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce