Annonce
Tønder

Millionunderskud i Schackenborg Fonden

Schackenborg Fonden kunne tirsdag præsentere et underskud på knap 2,8 millioner kroner for 2016.Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Knap 2,8 millioner kroner havde Schackenborg Fonden i underskud i 2016. Både direktionen og bestyrelsen i fonden ser millionunderskuddet som utilfredsstillende.

Møgeltønder: Tirsdag offentliggjorde Schackenborg Fonden sit regnskab for 2016. Tallene viste, at fonden sidste år havde et underskud på knap 2,8 millioner kroner. I seneste regnskabsperiode, der løb over 18 måneder fra 2014-2015, var der et undeskud på knap 670.000 kroner.

Millionunderskuddet skyldes især, at høsten i 2016 blev dårligere end forventet. Derudover var der en utilfredsstillende fortjeneste på juletræer grundet for mange mindre juletræer. Derudover faldt prisen samtidig på nogle af afgrøderne, hvilket betød, at omsætningen for 2016 lå på et lavere niveau end i 2015.

Både bestyrelsen og direktionen anser underskuddet for utilfredsstillende, men bestyrelsesformand Henrik Wedell-Wedellsborg ser positivt på fremtiden.

- Vi er midt i en omstillingsproces, som vil løbe til slutningen af 2018. Ledelsen forventer et forbedret resultat i 2017, siger han i en pressemeddelse.

Ingen uddelinger

I formålsbeskrivelsen for Schackenborg Fonden, er det beskrevet, at fonden "skal yde støtte til almenvelgørende og almennyttige formål". Derefter står der, at disse formål kan være kulturelle, videnskabelige, sociale og uddannelsesmæssige formål.

Indtil videre har Schackenborg Fonden dog ikke foretaget nogle uddelinger. I regnskabet kan følgende læses:

"Fonden har på nuværende tidspunkt ikke udarbejdet en uddelingspolitik, da fondens økonomiske grundlag for øjeblikket ikke giver mulighed for at foretage uddelinger."

I stedet har fonden givet støtte til en række arrangementer, som i 2016 er foregået på Schackenborg. Det er for eksempel ved at være medarrangør i forbindelse med Den Kongelige Livgardes Musikkorps' sommerkoncert, arrangementsrækken Mit Sønderjylland og et sankthans-arrangement i Sønderhaven.

Annonce
Tønder For abonnenter

Så skete det: Murstensmur ved kro væltet ind mod kirkegård

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Tønder

Stort ønske går i opfyldelse: Tønder-politiker scorer vigtig taburet i regionsrådet

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce