Annonce
Kolding

Min historie: - Jeg kom hjem fra Alaska to måneder før tid

Jonas Herse måtte tage hjem to måneder før tid fra sit highschool ophold i Alaska. Foto: Søren Gylling
Jonas Herse, 17 år, studerende
Annonce

- Jeg har været udvekslingsstudent i USA det seneste år, men på grund af coronakrisen kom jeg allerede hjem den 1. april. Det var næsten to måneder før tid. Den high school, jeg gik på i Alaska, lukkede ned i starten af marts, og fra den ene dag til den anden skulle alle bære maske. I den første uge hamstrede folk mad og toiletpapir i stor stil, og jeg måtte ikke se mine venner i fritiden.

- Derfor fik jeg ikke meget ud af min sidste tid derovre. Det var enormt træls, og bureauerne besluttede så også, at alle danske udvekslingstudenter skulle hjem i en fart. Nogle blev sendt hjem med få dages varsel, men for mig gik der to uger. Jeg var ærgerlig over at komme hjem før tid, men samtidig er det ok.

- Livet i Danmark er meget mere socialt end i Alaska, hvor der er rigtig meget kriminalitet. Jeg skulle ofte passe på, hvor jeg opholdt mig, og hvem jeg var sammen med. Mange i min klasse var medlem af bander, men jeg var nu ikke utryg på noget tidspunkt. Selvom jeg havde et godt ophold i USA, savnede jeg også mine forældre og venner.

- Da jeg kom hjem til Danmark, var jeg i karantæne i to uger. Det var meget underligt ikke at kunne kramme mine venner efter så lang tid, men det var selvfølgelig megafedt at se dem.

- Lige nu søger jeg job. Jeg har søgt meget, men det er svært at finde noget i den her tid. Efter sommerferien starter jeg på en frisk i gymnasiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce