Annonce
Kolding

Min historie: Min far bad om tilgivelse, lige inden han døde

Foto: Søren Gylling

Torben Mikkelsen, 67 år, pensionist:

- I min barndom blev jeg altid skubbet til side og fik at vide, at jeg ikke duede til en skid.

- Min far drak meget, tævede min mor og slog min lillebror.

- Det betød, at jeg blev meget genert og fik dårlig selvtillid. Jeg blev også mobbet i skolen, fordi jeg var tyk.

- Da jeg var 25 år gammel, døde min far. Han bad om tilgivelse inden - det var lige som at få et skulderklap.

- Gennem mit liv har jeg været ude i mange arbejdsprøvninger, men aldrig haft et fast arbejde.

- Jeg begyndte at synge i et gospelkor i starten af 90'erne. Det var der, jeg fandt ud af, at jeg duede til noget. Det giver mig en fantastisk livsglæde at synge, udover det kammeratskab og fællesskab det giver. Det har givet mig en stor selvtillid, og i dag tør jeg godt står forrest i koret. Det ville jeg aldrig have turdet for 15 år siden.

Annonce

Min historie

Alle mennesker har en historie. Den er vi i denne serie gået på jagt efter blandt tilfældige mennesker, vi møder i Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Esbjerg

Gasolin-guitarist udstiller i Esbjerg

Annonce