Annonce
Erhverv

Min Købmand deltager i ny komedieserie: Vil inspirere unge til at vælge en karrierevej som købmand

Brian Bjerregaard driver Min Købmand i Agerbæk, og han oplever, at det kan være svært at forklare folk, hvad det indebærer at være købmand. I ny Youtube-serie håber han at kunne bryde med fordomme om sit fag og samtidig inspirere kommende unge købmand. Foto: Steen Tue Bjerborg
Komedieserien Panik vil skildre et billede af livet som købmand i mindre byer, og Min Købmand Brian Bjerregaard fra Agerbæk er med i researchen til serien for at gøre op med de nuværende fordomme om købmænd i provinsen.

Agerbæk: Livet i de mindre byer kan være forbundet med mange fordomme. Fordomme, der kan være med til at påvirke, at færre vælger en karrierevej som købmand.

Hos Min Købmand i Agerbæk kender Brian Bjerregaard til de fordomme, som, han mener, kan gøre det svært at tiltrække nye købmænd:

- Som købmand oplever jeg, at det kan være svært at forklare folk, hvad det indebærer at være købmand. Det er et fag, hvor man er direktør i egen virksomhed, og det, tror jeg, er vigtigt at fortælle kommende unge købmænd, siger han.

Annonce

Derfor har han valgt at være med i en ny Youtube-serie med titlen Panik, som i stedet for fordomme skildrer et mere nuanceret billede af livet som købmand i de mindre byer.

Brian Bjerregaard deltager ikke i selve afsnittene, men har udtalt sig på egne og købmandsskabets vegne om det, som serien handler om.

En solskinsdag i 2021 var holdet bag komedieserien Panik forbi Min Købmand i Agerbæk for at lave optagelser med Brian Bjerregaard. PR-foto

Brian Bjerregaard håber med serien at vise de kommende unge købmænd, at der med jobbet følger en sjov og alsidig hverdag med socialt samvær på arbejdspladsen og plads til fleksibilitet og høj selvstændighed.

- Branchen har brug for et generationsskifte, og det vil jeg også bidrage til ved at ryste lidt af det støvede image, som vi har, siger købmanden fra Agerbæk.

Flere talenter

Det er komiker Christian Fuhlendorff, som er instruktøren bag serien, og hovedrollen spilles af Victor Lander, som også er dansk komiker.

Personligt ville jeg aldrig kunne være chef i en butik uden handlefrihed og retten til at bestemme, hvordan forretningen skal drives. Jeg har ikke en stor koncern, der blander sig hele tiden, og det både motiverer og udvikler mig, da det betyder, at mit arbejde er enormt selvstændigt og med plads til masser af kreativ frihed i forhold til driften.

Brian Bjerregaard, Min Købmand i Agerbæk

Min Købmand håber, at seriens skildring af livet som købmand kan bidrage til at tiltrække flere talenter, som drømmer om at drive forretning i de mindre byer, og at flere vil finde faget mere attraktivt i forhold til at gøre karriere og ikke nødvendigvis kun som et midlertidigt stop på sin karriererejse:

- Hos Dagrofa håber vi, at serien kan være med til at nuancere fagets image, særligt over for flere yngre profiler. Livet som købmand er så meget mere end det, som det ofte skildres som. Det er fyldt med arbejdsglæde og en stolthed over at være samlingspunktet i den respektive by, fortæller Henriette Refdahl, der er hr-chef hos Dagrofa.

Annonce

Et arbejdsliv med selvstændighed

Udover tendensen, der peger på, at købmandsfaget i højere grad bliver set som et midlertidigt arbejde, har man hos Min Købmand fået øje på en anden aktuel tendens.

Min Købmand Agerbæk

Brian Bjerregaard er født og opvokset i Agerbæk, hvor han er udlært hos Min Købmand.

I 2011 flyttede Brian Bjerregaard til Farum, hvor han blev souschef, men vendte tilbage i 2013, hvor han blev medejer af Min Købmand og overtog butikken selv i 2016, da den tidligere ejer, Søren Bundgaard, stoppede der.

I 2020 blev Brian Bjerregaard kåret til Årets Købmand under Dagrofa.

Udover købmandsarbejdet er Brian Bjerregaard aktiv i lokalarbejdet og formand for Agerbæk Erhvervsforening.

Kort før jul 2021 kunne Brian Bjerregaard indvie en helt ny lagerbygning, administration og flaskecentral i nabohuset. Nu planlægger Brian Bjerregaard at ombygge det tidligere lagerrum i baglokalerne til nye og ekstra butiksarealer og udvide de eksisterende butiksarealer. Han regner med at komme til at bruge omkring 10 millioner kroner på sin nye bygning og udvidelsen af den eksisterende butik, og han forventer, at hele arbejdet vil være færdigt en gang i februar.

De yngre kræver i dag en høj grad af selvstændighed, og det er lige præcis, hvad jobbet som købmand giver, mener Brian Bjerregaard fra Agerbæk:

- Personligt ville jeg aldrig kunne være chef i en butik uden handlefrihed og retten til at bestemme, hvordan forretningen skal drives. Jeg har ikke en stor koncern, der blander sig hele tiden, og det både motiverer og udvikler mig, da det betyder, at mit arbejde er enormt selvstændigt og med plads til masser af kreativ frihed i forhold til driften.

Min Købmand i Agerbæk har købt nabohuset, hvor Tøj-Torvet var, og omdannet det til flaskecentral, lager og administration. Foto: Steen Tue Bjerborg

Netop friheden benytter Brian Bjerregaard til at have store ambitioner for sin forretning. Kort før jul 2021 indviede han nemlig en helt ny lagerbygning, administration og flaskecentral i nabohuset, og nu planlægger han at ombygge det tidligere lagerrum i baglokalerne til nye og ekstra butiksarealer og udvide de eksisterende butiksarealer.

- Jeg ville aldrig have investeret, som jeg gør nu, hvis jeg ikke havde en helt klar tro på, at der er en fremtid for butikken og byen her, fastslår Brian Bjerregaard og fortsætter:

- Det her er en langsigtet investering. For jeg ved, at jeg vil være købmand i byen resten af mit liv - og så vil man jo også gerne have den butik, man drømmer om.

Brian Bjerregaard regner med at bruge omkring 10 millioner kroner på sin nye bygning og udvidelsen af den eksisterende butik, og han forventer, at hele arbejdet vil være færdigt i februar.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Se listen: 34 Kolding-firmaer og 88 medarbejdere blev ramt af konkurs i 2021

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Familie betalte selv for succesfuld genoptræning efter voldsom blodprop, men nu er Linda opgivet af kommunen: Jeg troede, systemet var til for at hjælpe borgeren

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Haderslev

Konservativ opsang: - Stop den discountbutik. Det bliver området ikke kønnere af

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Travl erhvervsmand fik stor sponsoraftale i hus: Hjertet banker for fodboldklub

Haderslev For abonnenter

Derfor kan det være Lidl, der er på vej til Haderslev: "Det er en attraktiv by med gode med udviklingsmuligheder"

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Haderslev

Risiko for spredning: Fyrrum står i flammer på landejendom

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Annonce