Annonce
Tønder

- Min kjole skal afspejle country-stilen på festivalen

Sofie Worm fra Aarhus besøger for tredje gang Tønder Festival. Hun havde iført sig en blomstret sommerkjole, som skulle afspejle country-stemningen på festivalen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Festivalgæst Sofie Worm var klar til årets Tønder Festival. Til åbningen havde hun iført sin en blomstret kjole, som skulle afspejle festivalen.

Tønder: Torsdag strømmede årets festivalgæster ind på pladsen til Tønder Festival. Og gæsterne havde klædt sig præcist som vejret dikterede det. Sol og varme stod på vejrudsigten og det udnyttede mange af festivalens kvindelige deltagere, som havde iført sig sommerkjoler.

En af dem var Sofie Worm fra Aarhus. Hun havde trukket en blomstret kjole over hovedet, da hun sammen med sin kæreste, Søren, og et vennepar besøgte pladsen.

- Jeg tænkte, at den skulle være lidt Tønder-agtig a la countrystil, fortæller den 34-årige kvinde.

Annonce

Se min festival-kjole

I løbet af Tønder Festival, der strækker sig fra torsdag den 22. august til søndag den 25. august, tager JydskeVestkysten en snak med festivalgæster iført fine kjoler og hører dem om deres festivalplaner.

Fokus på musikken

Det er tredje gang at Sofie Worm besøger Tønder Festival. Hun er der både for stemningen og musikkens skyld.

- Jeg kan rigtig godt lide, at det er en stille og rolig festival, hvor der ikke er fokus på druk, men derimod god musik. Jeg kan godt lide country- og folkemusik.

I år glæder hun sig særligt til at opleve svenske Daniel Norgren, der spiller lørdag og til Niels Hausgaard til 75-års fødselsdag fredag.

- Sidste gang vi så Hausgaard, grinte vi så meget, så selvfølgelig skal vi se ham igen, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce