Annonce
112

- Min kjole skulle gå til både arbejde og festival

Mette Frost fra Odense er på Tønder Festival for første gang. Hun havde taget en hvid kjole på, som både passede på arbejde og på festival. Foto: Anna Schjødt Larsen
Mette Frost var taget direkte til Tønder Festival efter arbejde. Derfor havde hun valgt at hive en hvid sag over hovedet, som både kunne bruges på arbejde og til festival.

Tønder Festival: Fredag var endnu en solrig dag på festivalpladsen på dette års Tønder Festival. Det gav anledning til bare ben og flagrende skørter. Flere af festivalens kvindelige gæster var derfor trukket i sommerkjolen.

En af dem var Mette Frost fra Odense, som er på festival med en god veninde. Mette Frost havde denne dag valgt at iføre sig en sød, hvid kjole.

- Jeg har valgt en kjole, som kunne gå direkte fra arbejde til festival. Jeg havde den samme på på Tinderbox, og der virkede det, fortæller hun.

Annonce

Se min festivals-kjole

I løbet af Tønder Festival, der strækker sig fra torsdag den 22. august til søndag den 25. august, tager JydskeVestkysten en snak med festivalgæster iført fine kjoler og hører dem om deres festivalplaner.

Tid med veninderne

Mette Frost og veninden var netop ankommet til festivalpladsen, og det er første gang, de besøger festivalen. Men indtil videre var oplevelsen positiv.

- Vi er helt begejstrede allerede. Selvom vi lige er kommet, og kun har set de første 200 meter af festivalen, fortæller hun med et grin.

Det store tilløbsstykke på festivalen er for Mette Frost at opleve Niels Hausgaards koncert, men hun glæder sig også til at bruge tid med veninderne.

- Jeg ser meget frem til at se min gode venindes liv bag baren. Hun har fortalt så meget om det, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Debat om ulighed er forvrøvlet

Socialdemokratiet er optaget af ulighed. Men fokus på ulighed er jo også nærmest en del af selve det socialdemokratiske dna. Underligt er det til gengæld, at partiet er mere optaget af de rigeste i stedet for dem, der er mindst privilegerede. Ikke desto mindre har den socialdemokratiske finansordfører Christian Rabjerg Madsen blikket fast rettet mod de mest velbjærgede danskere. Han mener sammenhængskraften er truet, fordi de største indkomster og formuer er blevet øget markant i de forløbne 25 år. Det er med forlov en forkert tilgang. Vi er alle sammen blevet meget rigere i det sidste kvarte århundrede. Det gælder de mest velhavende, gennemsnitsdanskeren, men også dem i den nederste del af samfundspyramiden. Når de bedst stillede har fået mest, skyldes det flere forhold. Et af dem er stigende aktiekurser, hvilket indlysende nok kommer virksomhedsejere og besiddere af store aktieposter til gode. Men det gavner også de rigtig mange gennemsnitsborgere, der efterhånden har store pensionsformuer. En anden forklaring på den øgede ulighed er de unges uddannelsesmønster. 74 procent af en ungdomsårgang søger mod de gymnasiale uddannelser. I 1995 var det kun godt 60 procent. Hermed får betydeligt flere også en senere debut på arbejdsmarkedet, og i en økonomisk model tilhører studerende på SU nu en gang gruppen af relativt fattige. Alt dette ændrer intet ved, at de rigeste danskere har oplevet størst økonomisk fremgang. Men det er reelt ikke et problem, når hele samfundet som sådan også får øget velstand. Ulighed er først en trussel, når de mindst heldige synker ned i elendighed. Men vi har en velfærdsmodel, stort set alle bakker op om. Samtidig har vi et reguleret, velfungerende arbejdsmarked uden working poor – altså mennesker der er fattige trods arbejde, som det kendes i Storbritannien, USA , men også i Tyskland. Det er sand sammenhængskraft, og den helt enestående samfundsmodel må man ikke sætte spørgsmålstegn ved med vilde påstande om ulighed.

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce