Annonce
112

- Min kjole skulle gå til både arbejde og festival

Mette Frost fra Odense er på Tønder Festival for første gang. Hun havde taget en hvid kjole på, som både passede på arbejde og på festival. Foto: Anna Schjødt Larsen
Mette Frost var taget direkte til Tønder Festival efter arbejde. Derfor havde hun valgt at hive en hvid sag over hovedet, som både kunne bruges på arbejde og til festival.

Tønder Festival: Fredag var endnu en solrig dag på festivalpladsen på dette års Tønder Festival. Det gav anledning til bare ben og flagrende skørter. Flere af festivalens kvindelige gæster var derfor trukket i sommerkjolen.

En af dem var Mette Frost fra Odense, som er på festival med en god veninde. Mette Frost havde denne dag valgt at iføre sig en sød, hvid kjole.

- Jeg har valgt en kjole, som kunne gå direkte fra arbejde til festival. Jeg havde den samme på på Tinderbox, og der virkede det, fortæller hun.

Annonce

Se min festivals-kjole

I løbet af Tønder Festival, der strækker sig fra torsdag den 22. august til søndag den 25. august, tager JydskeVestkysten en snak med festivalgæster iført fine kjoler og hører dem om deres festivalplaner.

Tid med veninderne

Mette Frost og veninden var netop ankommet til festivalpladsen, og det er første gang, de besøger festivalen. Men indtil videre var oplevelsen positiv.

- Vi er helt begejstrede allerede. Selvom vi lige er kommet, og kun har set de første 200 meter af festivalen, fortæller hun med et grin.

Det store tilløbsstykke på festivalen er for Mette Frost at opleve Niels Hausgaards koncert, men hun glæder sig også til at bruge tid med veninderne.

- Jeg ser meget frem til at se min gode venindes liv bag baren. Hun har fortalt så meget om det, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce