Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Min konklusion: Sydbank gider ikke foreninger

Kritikken i læserbrevet går på, at der er stor forskel på, hvad to banker tager for at lave kassererskifte i to ens foreninger. Genrefoto: Unsplash

Læserbrev: Som bestyrelsesmedlem i to ens foreninger har vi i forbindelse med overstået generalforsamling, og i den forbindelse et kassererskifte, i begge været ude for at skulle have dette klaret i bankerne med hensyn til netbank og nem ID.

I Sydbank tog det to en halv måned at klare dette, men så fik vi også en regning på kr. 2.000,00 for, som det hedder, “et større skifte“.

Det er da også klart sprog, og det må vi så tage til efterretning, men så bør de også melde klart ud om det. Det må vi jo så som private kunder tage med i betragtning ved valg af bank.

Uddrag af artiklen

I den anden forening blev det i Skjern Bank klaret på en uge, og her kostede det kr. 250,00.

Annonce

Som jeg nævnte, er det to fuldstændig ens foreninger, og dette kan jeg kun forstå på den måde, at Sydbank ikke gider arbejde med foreningslivet.

Det er da også klart sprog, og det må vi så tage til efterretning, men så bør de også melde klart ud om det. Det må vi jo så som private kunder tage med i betragtning ved valg af bank.

Med et gebyr på kr. 2.000,00 for at foretage et kassererskifte vil det være de færreste foreninger, som i længden kan klare dette. Derudover koster det kr. 300,00 pr. kvartal at have en foreningskonto i Sydbank + gebyr for foretagne posteringer i netbank.

Morten Stoll, filialdirektør i Sydbank Varde, svarer:

Kære Niels Jørgen,

Lovgivning, herunder for eksempel krav til dokumentation, for at interessenterne omkring foreningerne ”er dem de er”, er bestemt noget, som, jeg også gerne så, var mindre restriktivt. At følge den gældende lovgivning betyder også, at det kan være en vanskelig og tidskrævende proces at gennemføre selv simple ændringer i forhold til foreningers konti i landets pengeinstitutter.

Prisen på forskellige ydelser, eksempelvis foreningskonti, fastsætter det enkelte pengeinstitut, og derfor kan der være variationer i prissætninger.

I Sydbank hylder vi bestemt gerne det store engagement, som er iblandt foreningerne og ikke mindst de aktive ildsjæle, som er der. Ofte sker det for eksempel via Sydbank Fonden, hvor vi i 2021 uddelte ikke mindre end 349.000 kr. til foreninger med videre i Varde kommune, hertil kommer naturligvis de almindelige sponsorater i foreningerne, som i 2021 også var betydelige. I øvrigt har vi jo i mange år hyldet en lokal ildsjæl (ofte foreningsleder) med ”månedens skulderklap”, som uddeles i samarbejde med JV.

Du må derfor ikke betvivle, at vi vil de lokale foreninger – det vil vi!

Annonce
Kommentar For abonnenter

Stort tillykke til Steen og hans samlever: Aabenraa Kommune må betale og læse op på begrebet "sund fornuft"

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Dorthes 15-årige datter blev fundet død på sin efterskole: - Da de nævnte, at det var Sanja, rejste jeg mig, gik ind i stuen og skreg helt vildt

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Der er ikke nogen af os, der passer ind på et slot eller i en kirke

EfB

Jeppe Højbjerg: Jeg er bekymret for EfB’s fremtid

Esbjerg For abonnenter

Aleksander udsatte sig selv for smerte, da han brugte en lighter og en tøjklemme til at brænde et 30 centimeter motto på sin venstre arm: - Det blev nærmest en slags hjernevask

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Varde

Tidligere byrådsmedlem står frem og retter kritik mod kommunen i sag om mulig svindel med kommunale midler

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

EfB For abonnenter

EfB lukkede sæsonen med dødkedelige 94 minutter og 2-2 mod Jammerbugt: Mareridtet er forbi – eller er det?

Kultur For abonnenter

Succesforfatterens triste ungdom: Mobberi på seminariet kom til at præge hele hendes liv

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Annonce