Annonce
Esbjerg

Min oplevelse med psykiatrien

Annonce

Læserbrev: Så skete det også for mig, det måtte jo ske. Jeg stiftede personligt bekendtskab med regionspsykiatrien i rollen som pårørende i et indlæggelsesforløb. Og jeg må erkende, at alt jeg havde hørt af grumme historier faktisk udspillede sig til fulde. Det gælder alt fra manglende information, manglende koordination, skiftende kontaktpersoner, vikarer og nyansatte til vitale møder og så videre.

Men jeg tror også jeg ved hvorfor, og jeg ved, at jeg her skal træde varsomt i min rolle som pårørende og lægmand. Men for mig at se tegner psykiatrien sig som tre meget selvbevidste organisationer - med det mener jeg, at der ikke lader til at være meget samarbejde mellem region, lokal og socialpsykiatrien, altså hver organisation bliver hver især inden for sit eget felt og område.

Det betyder, at man som pårørende og i sidste ende som patient, føler sig negligeret og ligegyldig. Specielt som pårørende følte jeg sådan, for jeg manglede indsigt, handlemuligheder og inddragelse i behandlingen. Hvad er min rolle i forløbet, hvor kan jeg som pårørende gøre en positiv og meningsfuld forskel, ikke mindst når patienten udskrives.

Men det er som om, at psykiatrien og specielt regionspsykiatrien ikke anerkender, at der er en verden uden for murene. Derfor skal man i rollen som pårørende være enormt opsøgende og offensiv og på grund af den meget personbeskyttelse kæmpe for indsigt i forløbet og patientens tilstand.

Denne opgave er enormt opslidende, og kræver en stærk pårørendegruppe, for man bliver stillet i "positiv"  miskredit hver gang man ønsker at høre til sin kære - Hvem er du, hvem ringer du om, hvad er du til patienten, hvor ligger vedkommende, kan du verificere hvem du er, kan du verificere hvem patienten er, er du skrevet på som pårørende - Okay, jeg stiller om.

En sådan mur betyder, at når psykiatrien er så selvbevidst og ikke er særlig informativ, er der mulighed for, at information går tabt, og at vi som pårørende ikke bliver klædt på, til at tage imod patienten, når denne udskrives, for udskrevet bliver patienten jo.

Denne proces kan gøres bedre, det skal gøres bedre, og allerhelst med det samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Politiet i Syd- og Sønderjylland råber vagt i gevær: Boom i sager om digitale sexkrænkelser

Tønder

Klip i kørekortet på vej

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce