Annonce
Aabenraa

Min vej tilbage til livet: Veras fortælling

For Vera Petersen, der oprindeligt er fra Tinglev, føltes det som et lyn fra en klar himmel, at hun pludselig ikke længere kunne gå og sad med en diagnose, der lød som en dødsdom. PR-foto
Vera Petersen fik i 2012 fik beskeden om, at hun havde knoglemarvskræft. Hun blev lam fra brystet og ned og tvunget i en kørestol med beskeden om, at der skulle hun blive siddende.

Tinglev: - Hvad gør man, når man fra den ene dag til den anden får en kræftdiagnose? Vera Petersen fra Tinglev fortæller den 28. oktober kl. 16.30 på Tinglev Bibliotek, hvad hun gjorde i den situation.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra biblioteket.

Hun kæmpede og kæmper stadig, efter hun i 2012 fik beskeden om, at hun havde knoglemarvskræft, blev lam fra brystet og ned og tvunget i en kørestol med beskeden om, at der skulle hun blive siddende. Men det nægtede Vera Petersen at acceptere.

For Vera Petersen, der oprindeligt er fra Tinglev, føltes det som et lyn fra en klar himmel, at hun pludselig ikke længere kunne gå og sad med en diagnose, der lød som en dødsdom. Om fredagen tilbage i 2012 havde hun følt sig helt rask. Henover weekenden og den følgende uge blev det gradvist værre og smerterne tog til. Benene føltes som vat, og til sidst kunne hun slet ikke rejse sig. En scanning viste, at hun havde en tumor på rygsøjlen, og det var den, der blandt andet var skyld i, at hun pludselig var blevet lam fra brystet og ned.

Men hun gav ikke op. Hendes stædighed fik hende i et intensivt genoptræningsforløb, som krævede en hel del overtalelse.

Annonce

Fortalte ikke om genoptræningen

Efter tre-fire måneder kunne man se en klar forbedring, som dog også bød på mange op- og nedture. Vera Petersen havde slet ikke fortalt venner og familie om genoptræningsforløbet.

- Jeg sagde det ikke til nogen for at beskytte mig selv, for nogle dage går det ok fremad og nogle dage, går det slet ikke, siger hun.

Der er fri entré til foredraget, men det kræver tilmelding på aabenraabib.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Tag bilen til gospelgudstjeneste

Sydjylland For abonnenter

Trods udsigt til blodrødt regnsskabsår: Hotel Koldingfjord satster stort på opgradering af personalet

Annonce