Annonce
Navne

Mindedag for bombningen af Esbjerg Flyveplads

27. august 1944 blev Esbjerg Flyveplads bombet af amerikanske fly, og det markerer "Foreningen Esbjerg i Atlantvolden" med en historisk mindedag. Her er det formand Morten Jensen, der viser rundt i bunkerne på stedet. Arkivfoto: Chresten Bergh

Esbjerg: Den 27. august 1944 kom krigen for alvor til Esbjerg.

Den dag blev den tyskbesatte Esbjerg Flyveplads i Kjersing udsat for et amerikansk bombeangreb.

Amerikanerne var på vej hjem til engelske baser efter en aflyst mission til Berlin på grund af dårligt vejr, og det blev besluttet, at de på hjemvejen skulle bombe Esbjerg Flyveplads.

60 fly kastede tilsammen 147,5 tons bomber over flyvepladsen, der skete store skader, og flere amerikanske fly blev skudt ned.

"Foreningen Esbjerg i Atlantvolden" markerer tirsdag den 27. august 75-året for bombningen med en historisk mindedag på det, der er tilbage af Esbjerg Flyveplads på adressen Solbakkegårdsvej 1. Der bliver korte foredrag om selve bombningen, guider fortæller om begivenhederne, og der vil være en mindre udstilling, der fortæller om dagen og flyvepladsen under krigen. Arrangementet finder sted fra klokken 17.00 til klokken 20.00, og der bliver mulighed for at købe hotdogs og kaffe. /jeo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Annonce