Annonce
forside

Mindeord

Auktionarius og direktør Knud Bruun er stille sovet ind lørdag den 25. februar, 78 år gammel.

Knud blev født i Ravnkilde i Nordjylland, men flyttede som helt ung til Vejle. Han arbejdede som sælger både for Junckers Savværk og senere for Gori, men som det selvstændige og initiativrige menneske han var, ønskede han hurtigt at blive selvstændig.

Sammen med sin hustru Pus, startede han fabrikken Danket i Taulov, som producerede parketgulve.

Senere blev det til en listefabrik, hvor Knud udviklede en særlig bøjning af lister til karme og til slut slog Knud ind på produktion af lerdue-kastemaskiner, og virksomheden hed nu Danlac. Virksomheden eksporterede til 62 lande, og Knud rejste selv hele verden rundt og monterede maskinerne. I en periode boede Knud i Tampa i Florida, imens Pus passede det danske kontor.

Parret flyttede senere til Brørup, hvor de købte hal et og to på Brørup Marked, som de drev i en årrække sammen med en benzintank i byen.

I 1998 startede auktionshuset Bruuns Auktioner og blev beskikket auktionsleder i Esbjerg og Holsted retskreds.

Knud var et kendt ansigt i Brørup og omegn, både fra auktionshuset, men også for hans virke i Erhvervsrådet, bestyrelsen i Sparekassen og som lokalpolitiker.

Knud var kendt for sin fantastiske humor og en altid kvik kommentar. Han interesserede sig for andre mennesker og gav gerne råd, hvis han blev spurgt. Han havde en stor viden om rigtig mange ting.

For vores børn var han en rigtig bedstefar. Han legede med dem, da de var små, og senere fulgte han interesseret med i deres uddannelse og var stolt og glædede sig over, når det gik dem godt.

De sidste år var de begge hårdt ramt af sygdom. Knud var en fighter - han bevarede håbet langt hen af vejen og havde stadig mange ideer, som han ønskede at prøve af rent forretningsmæssigt. Han var hele sit liv forretningsmand og har altid klaret sig selv.

Knud var til sidst selv klar over, hvor det bar hen og tog afsked med sine nærmeste med en værdighed, som har kendetegnet hele hans liv. Han havde overvundet flere svære operationer, men lørdag morgen tabte han kampen mod kræften.

Knud efterlader sig sin hustru Pus og sin familie i Give.

Vi vil mindes Knud som den store mand, han var.

Ære været Knud Bruuns minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Varde

Spædbarn brækkede seks ribben og fik livsfarlige blødninger i hjernen: Kvinde og mand fængslet for vold

Annonce