Annonce
forside

Mindeord

På familiens vegne skriver Dan og Mai Enghave mindeord over Laila Enghave:

Vi mistede fredag den 10. marts Laila Enghave, hustru, mor, svigermor, mormor, farmor og oldemor. Elsket og respekteret af alle. Mor fik fred efter længere tids alvorlig sygdom.

Mor var familiens samlingspunkt, og der var altid god mad, stort kaffebord og hyggeligt samvær når børn, svigerbørn, børnebørn og til sidst et oldebarn kom på besøg.

Mor elskede sine blomster. Om sommeren blev haven fyldt med et utal af fuchsia i alle afskygninger. Far sørgede for, at de mange blomster kunne overvintre i den dertil udgravede kælder i deres udestue. Vinteren gik med at passe de mange orkideer, som også kom med blomster igen og igen, år efter år.

Gymnastikforeningen Hermod var en stor del mors hverdag, hvilket både mand og børn var og blev en del af. 45 år nåede mor at være en del af Hermod - en stor del af disse år var hun en del af bestyrelsen, således helt til det sidste, hvor hun blandt meget andet meget varetog udlejning af Hermods sommerhus i Marbæk, hvor hun havde fået far til at tage sig af al ud- og indvendig vedligehold.

De sidste måneder var livet hårdt for mor, men vi hørte hende aldrig klage. Hun kæmpede til det sidste for at skjule, hvor slemt hun i virkeligheden havde det. Og hendes kontante facon, hvor kærlighed ofte blev vist med lidt skæld ud, holdt hun fast ved til det sidste.

Den sidste uge var det ikke længere muligt for far at passe mor selv. Hjemmeplejen kom ind over, og vi vil gerne sige den en stor tak. Tak for den gode pleje, omsorg og ikke mindst tid, I havde til mor og far. Det var dejligt at føle, at tiden var der til snak og pleje, da der var allermest brug for det. Også en meget stor tak til personalet på afdeling 251, palliativ afdeling på Sydvestjysk sygehus, hvor mor var indlagt de sidste dage. Igen fantastisk at møde et personale, der var så omsorgsfuldt både overfor mor og os, der vågede over hende.

Altid elsket aldrig glemt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Frivillige planter sponsorskov

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce