Annonce
forside

Mindeord

Mindeord: Vores mor er 17. maj afgået ved døden - 83 år gammel. Hun stammer fra Tumbøl - senere Nr. Hostrup - hvor hendes forældre var lærere på den gamle skole (SI-Centret). Hun blev gift med naboens søn, Peter Brodersen i 1954. De flyttede til Bedsted hvor han var lærer - mens Solveig hjalp til som håndarbejdslærerinde. De fik fire døtre: Margit, Lone, Elin og Marianne.

Solveig Brodersen har altid haft et stort hjerte for børn, dyr og ældre mennesker. Når man spurgte om hjælp fik man aldrig et nej. Hun var dagplejemor og med 16 børnebørn var der altid nok at se til. Mor blev alt for tidligt enke - det er over 30 år siden vores far døde, men hun var en sej kvinde og har klaret sig godt alene.

Mor og far var aktive i foreningslivet i Bedsted - og har altid haft mange gode venner, kollegaer og bekendtskaber. Mor har haft rigtig meget glæde, gavn og støtte af sine fantastiske naboer på både Birkevej og Sivkrovej. Hun var dygtig i køkkenet - og der blev flittigt strikket, hæklet og kniplet i det lille hjem. Solveig var syerske for hele byen - når tøjet skulle ændres eller repareres - så var symaskinen altid klar. Hun har gået til kegling, svømning, bankospil og meget mere. Hun hjalp til i Vennekredsen på Solgården og gik i kirke om søndagen. Nej tiden blev ikke spildt.

Desværre fik mor en blodprop og hjerneblødning for fem år siden, som gjorde at hun nu måtte sidde i kørestol og have hjælp til det meste. Hun flyttede på Plejecentret Lindevang i Løgumkloster, hvor vi har været glade for at komme - de har passet godt på hende. Her var det bedste for hende, når oldebørnene kom på besøg - det fik smilet frem.

Hun har været en rigtig go' mor, svigermor, mormor og oldemor for os alle. Hun har været et samlingspunkt, som vi vil savne. Tak for alt og hvil i fred.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];