Annonce
Mindeord

Mindeord

Vores Rotarymedlem og -kammerat Karsten Hansen er ikke mere.

Det var med stor sorg, vi den 9. januar fik meddelelsen, at Karsten gik bort sent aftenen forinden.

Karsten blev indmeldt i Rotary den 18. december 1986. Han var præsident i Rotary-året 1997-1998, formand for Foundationsudvalget – også kaldet Velgørenhedsudvalget - i flere perioder. Karsten har også udfyldt pladsen som kasserer og sekretær her i klubben.

Karsten fik Paul Harris Fellow (anerkendelse fra Rotary International).

Han var 3. generation i virksomheden K. Hansen Transport og fik formelt afklaret generationsskiftet af virksomheden til sin søn Jakob tilbage i 2012, men han var til det sidste aktiv i virksomheden, hvor han havde plads i bestyrelsen og havde ansvaret for ejendomsporteføljen der.

Virksomheden, som har mere end 122 år på bagsmækken - afskrift fra selskabets hjemmeside - har været drevet med selskabets og branchens ufordringer med stor dygtighed og professionalisme. Virksomheden har ligget højt i forskellige prisuddelinger, som også bekræfter, at der er og har været meget stor balance i medarbejdertilfredshed og en meget professionel driftsledelse.

Karsten var et menneske, der havde blik for andre. Han udviste stor omsorg for andre mennesker – også for de, som havde det svært i livet.

Min personlige oplevelser med Karsten har blandt andet været ved samarbejdet i Velgørenhedsudvalget. Her udviste Karsten sin yderst stærke humane tilgang til livet. Ligeledes gennem mit medlemskab i bestyrelser for andre humanitære foreninger erfarede jeg, at der var stor respekt for Karsten og hans tilgang til blandt andet socialt udsatte.

Karsten var ud over at være et varmt, usnobbet og yderst sympatisk menneske også hyggelig og humoristisk.

Karsten var et meget stort familiemenneske, og der var også kæmpe stort hjerterum her.

Vores tanker går her til de nærmeste Astrid, Jakob, Marie, svigerbørn og børnebørn, som nu skal leve videre med Karsten i deres tanker og minder.

Æret være Karstens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce