Annonce
Tønder

Mindeord

Annonce

Poul Erik Thomsen, Astrup døde på Hospice Sydvestjylland i Esbjerg fredag den 27. november, og blev begravet fra Brøns Kirke torsdag den 3. december.

Poul Erik, også kendt som Polle, blev født i Astrup 4. juli 1945.

Han levede også det meste af sit liv i Astrup og på Astrup gamle skole, hvor han og alle vi andre børn fra Astrup gik i skole hos Frk. Holm, Fru Stein og frk. Lange. Skolen lå på jord, som hans bedstefar havde solgt fra gården i begyndelsen af 1900 tallet til Elværk og skole. Derfor var det også fædrene jord, han levede på næsten hele sit liv

Glæden ved jagt og naturen fik han af lærer Jensen fra Brøns skole, som han fulgte på jagt. Han fungerede som hans jagthund. Han samlede på viden om naturen, og var altid den første til at spotte en fugl eller et dyr. Han samlede på æg og knogler fra de forskellige fugle, og på gården havde han også dyr som barn. En ræveunge, der aldrig blev rigtig tam, kaniner, og en tam, allike, der holdt sig til ham og satte sig på hans skuldre, når han kaldte.

Efter skolen uddannede han sig til tømrer. Han holdt af træ, både som byggematerialer og som træ til brændefyr og brændeovn. Det ses tydeligt på den gamle skole, hvor der nu er træ til mange byggeprojekter og mange kolde vintre.

Han tog til Norge og arbejdede der som tømrer i et par år i Oslo-området, og traf her sin Anne Lise Nikolaisen. De blev gift i oktober 1973 og flyttede ind på Astrup gl. Skole, som han renoverede og byggede om, så der var to ferielejligheder, som han udlejede til turister og fugleelskere, der kom for at se det fantastiske naturliv i den sønderjyske marsk.

Det var en væsentlig del af hans og Anne Lise’s livsindhold at servicere gæsterne og dele begejstringen for naturen med dem. Hans Anne Lise lagde mange kræfter i dette arbejde, og det har givet dem mange venner fra mange lande.

Han påstod, at det var ham, der lukkede stærene ud, så gæsterne kunne se dem flokkes og sætte sig til ro i siv og pilekrat ved Astrup banke, mens de undgik spurvehøjen i flotte formationer. Men det skete jo som regel altid ved solnedgang.

På skolen havde han også mange høns og ænder, til glæde for gæsterne og os andre, der fik en lækker and til jul foræret.

Havet digerne, tidevandet, stormfloderne, fugletrækket og jagten var hans liv. Der går historier om at han, selv på bryllupsmorgenen stod tidlig op og gik til havet på jagt. Det var jo i oktober måned og andejagt.

Det var hans liv at være gæstfri og hjælpsom. Han var med i Jagtforeningen, Historisk forening og bestyrelsen for Brøns Skov. Sådan var han. Bundet til hjemstavnen med stærke æresbegreber.

Hans to børn Anita og Robert gav ham og Anne Lise ni børnebørn. De lever videre med et godt minde om en god far, Farfar og Morfar.

Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Den gode fortælling

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce