Annonce
Navne

Mindeord

Kaj Kongsted, Hiort Lorenzens Vej 58, 2. 3., Haderslev, skriver disse mindeord om Haderslev Domkirkes tidligere kirketjener, Anker Pedersen:

Det var før gudstjenesten i Haderslev Domkirke søndag den 11. april, at det kom mig for øre. Domkirkens tidligere kirketjener, Anker Pedersen, er død.

Det var således i netop denne store katedral, hvor Anker Pedersen gennem næsten en menneskealder var indbegrebet af et levende inventar, hvor jeg følte, at på trods af de mange år siden han var tjenstgørende, så var det alligevel med ærefrygt, at jeg mindedes ham netop denne korte gudstjenestestund i det kirkerum, der var indbegrebet af hans virke gennem så mange år.

Annonce

Og det var med ærefrygt, at jeg som tidligere kirketjener i Hertug Hans Kirke - og derigennem mangeårig kollega til Anker Pedersen i Haderslev Domsogn, nu mindes ham.

Den oprindelige købmand fra Kolding valgte først i 1970 at drage sydpå til Haderslev sammen med sin hustru, sygeplejersken Ellen, hvor de sammen skabte et hjem på Rugager for deres drenge og udøvede deres aktiviteter i. Foruden Domkirken og hjemmeplejen var de også i høj grad aktive i Indre Mission, ”Ansgar” og i mange andre kirkelige sammenhæng.

Anker Pedersens sidste tid blev en erkendelse af, at livet og livets mangfoldighed bliver forandret, når vi må erkende vores alders vilkår. Men tilbage står nu mindet om ikke blot en kirketjener men i sandhed en ”Guds-tjener”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce