Annonce
Aabenraa

Mindeord: Aage fik tingene til at glide

Aage Skærbæk var dybt engageret i mange ting. Her er han i gang med at klippe indsamlingsbøsser op efter en indsamling til Folkekirkens Nødhjælp for et par år siden. Arkivfoto: Poul F. Skøtt

Lars N. Henningsen, næstformand i Historisk Samfund for Sønderjylland, skriver følgende mindeord over Aage Skærbæk:

Den 30. april døde Aage Skærbæk, Aabenraa, 94 år.

Aage havde mange kontaktflader. Efter sine første lærerstillinger blev han mangeårig inspektør for ungdomsskolen og fik betydning for unge i byen. Efter pensioneringen var det lokale fællesskaber og foreninger, som nød godt af hans virketrang.

Annonce

I 1990 stod Historisk Samfund for Sønderjylland over for nye udfordringer. Aage trådte til som kontorleder og havde gennem mere end et årti ansvaret for medlemskartotek, udsendelse af bøger, årbog, månedsskrift, deltagerlister til udflugter – stort og småt. Indførelsen af den nye EDB-teknik stillede krav om omstilling og fornyelse. Med tålmodighed og stædig vilje til at løse problemerne fik Aage det til at glide, også når det nye system brød sammen og skulle startes fra ny.

Gennem 60 år var Aage også en hovedkraft i Y’s Men’s Club med dens genbrugssalg og meget andet, og hans team overtog uddelingen af Sønderjyske Årbøger og pakning af Sønderjysk Månedsskrift. Der var knap nok grænser for, hvad Aage fandt energi og tid til at organisere – nysgerrig, vidende og med praktisk håndelag.

Et vigtigt fundament havde han i kirkelivet omkring Sct. Nicolai kirke.

Vort fællesskab lever af mennesker som Aage. Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce