Annonce
forside

Mindeord: Andreas Clausen

Mindeord: Det var en stor sorg at modtage meddelelsen, at vor afholdte og mangeårig bestyrelsesmedlem Andreas Clausen afgik ved døden tirsdag den 13. februar 2018.

Jeg havde gennem mange år opbygget et meget tæt forhold til Andreas. Han var på mange måder et forbillede og mentor for mig.

Andreas var et fantastisk menneske, og alle der kendte ham, holdt af ham. Han havde nogle menneskeegenskaber, som var enestående. Han var altid positiv, gæstfri, imødekommende, udviste stor hjælpsomhed, havde stor livserfaring, var en dygtig erhvervsmand, hvor han først som bankmand og senere som assurandør havde stor kontakt til mange mennesker i lokalområdet.

Andreas var repræsenteret i adskillige bestyrelser, hvor hans store viden var til gavn for virksomhederne.

Han har været tilknyttet H.K. Samuelsen i mere end 50 år. Var direktør for HKS Invest Sønderborg A/S i en årrække.

I mange år var han medlem af bestyrelsen i HKS Invest samt HKS Fonden. I en periode som bestyrelsesformand. Andreas havde en holdning og livsførelse, som alle havde respekt omkring. Der var orden i tingene til mindste detalje. Intet var overladt til tilfældigheder Han var medlem af Sønderborg Rotary Klub i 46 år. Var præsident i 1982/83. Har med stor interesse engageret sig i klubben med forskellige tillidshverv. Udnævnt til Paul Harris.

Var meget engageret i at holde sig i form. Var vinterbader, spillede badminton og tennis, gik til gymnastik, og var meget tilknyttet sportsaktiviteterne i Ulkebøl. Formand for Ulkebøl Hallen i 30 år fra den blev bygget.

Han var aktiv til det sidste. Havde en fyldt kalender, som bekræftede hans høje aktivitetsniveau.

Andreas var gift med Anne, som døde for fem år siden. Sammen havde de tre sønner Søren, Flemming og Christian, og han nød sine børnebørn. Han var et stor familiemenneske. Huset på Kongevej og sommerhuset på Kegnæs har dannet rammen omkring mange gode oplevelser både blandt familie og venner.

Vore tanker går til familien.

Ære være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce