Annonce
forside

Mindeord: Anna Marie Bergholt

Henriette Refslund Jacobsen, Mølleparken 37, Løgumkloster skriver:

Anna Marie Bergholt sov stille ind på Møllevangen i Agerskov den 26. februar. Det gav mine søskende og jeg stof til meget eftertanke. Livet er fyldt med epoker. Vi tænker mange år tilbage til den lille købmandsbutik på Bovlundbjerg. Det var så værdifuldt, midt i den store verden var der en overskuelig verden. Her kom unge, ældre og børn, samt unge, der dengang tjente på gårdene rundt omkring for at handle stort som småt. Her stod ægteparret bag disken dagen igennem. Anna Bergholt altid med vågne kvikke bemærkninger til ung som ældre. De høje hæle, der hele tiden kunne høres bag disken.

Mange fastboende havde en kontrabog, så der kun blev betalt hver måned. Uhørt i dagens Danmark.

Til jul blev der særlig pyntet op i forretningen.

Et stykke lokalhistorie der for mange år siden gik bort med mange protester. Et ægtepar med tre børn boede der. Nabo til forretningen lå Bovlund skole. Sådan var det ofte dengang.

Mine søskende og jeg sender vore varmeste tanker til Birgit og Lasse med familie om en fjern fortid, som vi husker så godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce