Annonce
forside

Mindeord: Anna Plauborg, Skovlund

Holger Christensen, Markvangen 2B, Skovlund, skriver disse mindeord om Anna Plauborg, Markvangen 2B, Skovlund, der stille og roligt døde i sit hjem skærtorsdag aften, 87 år:

Anna var "en af de stille i landet", som aldrig ønskede gjort noget "væsen" af sig.

Hun og hendes mand, Niels Erik Plauborg, drev i 13 år hans fødehjem i Lærkeholt, men i 1967 solgtes gården, og parret flyttede til Skovlund. Her etablerede Niels Erik en byggemarkeds- og trælastafdeling i forbindelse med "foderstoffen". Anna, som var datter af mejeribestyreren i Ansager, hjalp til i sin mors tricotageforretning, men havde også arbejde hos Flensted.

Parret dyrkede forskellig sport i mange år, men ønskede ikke at deltage i selskabelige sammenkomster, men de havde en stor vennekreds.

Det var fornøjeligt at være sammen med dem begge. Man kunne altid vente morsomme bemærkninger og kvikke svar. Niels Erik elskede livet og ønskede at leve det i "fulde drag", altid ihærdig, men også ydmyg og taknemmelig.

Anna Plauborg var af samme sind, også - tror vi - da hun måtte opleve sorg og smerte i rigeligt mål: I 2001 døde Niels Erik og få år efter begge børnene Gurli og Peter.

Nu er tilbage at ære familiens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce