Annonce
forside

Mindeord. Arne Brun Nielsen

Arne Brun Nielsen, Kjærgårdsvej 25, Hunderup, er ikke blandt os længere.

Et jævnt og virksomt og aktivt liv sluttede den 14. september 2018.

Han flyttede som ung landbrugslærer til Kjærgård Landbrugsskole i 1956, med sin familie. Der kom han til at udføre sin manddoms gerning, med at undervise kommende landmænd. En opgave han satte meget stor pris på.

Men efter nogle år på Kjærgård landbrugsskole, blev han opfordret til at stille op til det gamle sogneråd i Hunderup og blev valgt. Efter sammenlægning med Bramming storkommune i 1970, fik han også sæde der og posten som kulturudvalgsformand. Han klarede begge job samtidig. Han havde en ukuelig energi, altid vel forberedt og klar til at kæmpe for sine synspunkter.

Efter en del år med bopæl ved skolen byggede Inger og Arne hus i Hunderup. Og det blev vi næsten naboer.

Eva og jeg vil gerne takke for mange års godt naboskab til dig, Inger og jeres børn.

Æret være Arnes minde

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce