Annonce
Sydjylland

Mindeord: Bente favnede alle

Gitte Jessen Borst skriver på familiens vegne mindeord over sin mor Bente Kristiane Jessen, "Højvig", Adelvej 39, 6500 Vojens:

Mor døde mandag aften den 19. august efter et sidste strengt sygeleje, hvor både krop og åndsevner svækkedes med lynets hast. Mor kæmpede, med den jernvilje hun besad, til det sidste, hun kunne til sidst kun klare få og korte besøg, for hun prøvede at være nærværende, når vi sad hos hende.

Bente kom af små kår, hun var næstældste datter i en pigeflok på fire på et lille husmandssted i Bønstrup ved Vamdrup. Der var hårdt arbejde og mange pligter fra en tidlig alder. Mor kom, som det var almindeligt dengang, ud at tjene kort efter konfirmationen. Hun var ellers begyndt i realskolen, men valgte snart at komme ud at tjene, da de mange hjemlige pligter ikke levnede tid til lektierne. Mors arbejdsliv som ung, var som pige i huset, man har nok tidligt opdaget, at hun var knusende dygtig til at lave mad, hun havde hjemme lært at lave dejlig mad af næsten ingenting.

Hun mødte sin ægtefælle Egon som purung, de blev gift i marts 1960. I ægteskabets første år boede de til leje først i Simmersted og senere i Stokkerhoved ved Haderslev. Bente var hjemmearbejdende, der kom hurtigt to små piger til, Gitte blev født i august 1960 og Birthe blev født i marts 1963. I løbet af 1964 byggede Bente og Egon huset "Højvig" på Adelvej mellem Jegerup og Vojens. Byggegrunden var bare et hjørne af en roemark, mor blev sat af om morgenen på byggepladsen med de to små piger inden far mødte som murerarbejdsmand i Vojens. I løbet af dagen passede hun pigerne på et og tre år, samtidig arbejdede hun som en hest med at støbe sokkel og ordne andre ting. Hen på dagen lavede hun mad på en primus, når far kom fra arbejde, blev der spist, børnene blev lagt til og sove, og mor og far arbejdede så længe de overhovedet kunne se at lave noget.

Da det nye hus stod færdigt i februar 1965, gik der ikke lang tid, før familiens sidste barn var på vej. Sønnen Henrik blev født i januar 1966.

Arbejdsomheden kom til at præge mors liv, hun vaskede mejerispande hos naboen, hakkede roer, passede den store køkkenhave, hønsene og de to grise, som hver sommer blev fedet op i et hjørne af garagen.

Allerede inden Henrik begyndte i skolen, tog mor arbejde som hjemmehjælper. De første år cyklede hun rundt, indtil hun hårdt presset af far fik kørekort i 1972. Mor blev efterhånden stærkt involveret i fagbevægelsen, først som tillidsmand og senere som afdelingsformand i Husligt Arbejderforbund, som dengang var hjemmehjælpernes fagforening.

Da mor var sidst i fyrrene begyndte helbredet for alvor at drille, hun måtte siden døje med alverdens skavanker. Jo ældre mor blev, jo mere skrøbelig blev hun, men man skulle ikke tage fejl, så sent som da hun fyldte 80, insisterede hun på at blive udskrevet fra sygehuset, så hun kunne holde sin runde fødselsdag som planlagt.

Bente har altid deltaget levende i andres liv, og hun har formået at favne alle, der kom ind i kredsen, uanset om det drejede sig om familie eller venner. Svigerbørnene elskede hun lige så højt som børnene, de syv børnebørn har hver og en været hendes hjertebørn, de tre oldebørn, der er kommet til de seneste år fyldte hende med glæde og stolthed, og selv i sine sidste dage tænkte hun på de to små nye oldebørn, som ventes i oktober.

Ud over sin ægtefælle, børn, børnebørn og oldebørn efterlader Bente sin lillesøster Sylvia, der bor i Vamdrup.

Æret være mors minde.

Familien

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ni corona hotspotområder er nedlagt

Annonce