Annonce
forside

Mindeord: Du har betydet så meget

Dorit Feldberg var chef for Blåvand division og gruppeleder for De Blå Spejdere i Hjerting. Hun blev 89 år. Arkivfoto: Annett Bruhn

Helle Kyed og Sigrid Kvist-Lassen skriver på vegne af Hjerting Spejderne mindeord om Dorit Feldberg.

Kære Dorit

Du har betydet så meget for rigtig mange i Hjerting. Alle os spejdere.

Hver eneste spejder, spejderforælder og leder blev taget godt imod, og du var den første til at huske navnene på de nye.

Når vi ledere havde brug for hjælp til at opfriske spejderfærdigheder og lære tingene videre til de mange børn gennem årene, var du klar. Du kunne altid "ryste en idé" ud af ærmet.

Selvom du kunne blive træt af at lære os pælestik (I ved "op af søen rundt om træet ned i søen"), grinede du bare og i gang igen, igen.

Utrættelig stod du ved "fru Hansens havelåge" og lærte mikroerne råbåndsknob.

Du følte også forpligtelse til at være med i Jul i Hjerting, Luciaoptog på ældrecentrene, Marbækdag og meget mere.

Dorit, du kendte ikke ordet "nej" - kom der en opgave, stor eller lille, blev det løst. Du var kreativ og lattermild, og alt kunne bruges til et eller andet.

Du har også hjulpet mange med ansøgninger til store lejre i den store verden, og din dør stod altid åben i døgnet's 24 timer. Du sad ved computeren hver eneste dag og fulgte med i stort og småt.

Sidste år måtte du for første gang undvære en sommerlejr, det var ikke godt.

I marts i år måtte du for første gang give op til en weekend i Marbæk, det var heller ikke godt.

Du blev udfordret de senere år, hvor kræfterne blev mindre, specielt da du måtte af med bilen. Men du gav ikke op, før sygdom tvang dig.

Du gik ikke til spejder, du VAR spejder. Du vil blive savnet af mange.

Kærlig hilsen fra alle dine spejdere - både nuværende og forhenværende.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce