Annonce
forside

Mindeord: Egon Smed Nielsen

Jette og Bent Ramskov, Grete Tagmose og Flemming Bay-Jensen skriver mindeord om Egon Smed Nielsen.

I sidste uge løb den årlige kampagne "Knæk Cancer" gennem medierne og den sluttede med den store finale i TV, hvor indsamlingen til det gode formål rundede over 140 mio. kroner.

Næsten samtidig og nærmest ironisk mistede vi en god ven, Egon, som canceren fik knækket.

Egon kæmpede omkring 4 år mod sygdommen på hospitaler blandt andet her i byen, Odense, Herlev og på Rigshospitalet.

Canceren viste sig kort efter, at han var gået på efterløn fra sit job i renovationsbranchen. Han var ansat mange år i Vestjysk Renovation og efterfølgende i firmaet Marius Petersen, begge steder var han en værdsat medarbejder, orden i tingene og i forholdet både til kolleger og ledelse. Han var af kollegerne både valgt som tillidsmand og indsat i bestyrelsen som medarbejderrepræsentant.

Hans ordenslighed kunne klart ses i huset og haven på Marsvænget, måske klippede han ikke hæk med neglesaks, men det lignede. Han gik op i hus og have, men ikke mindst gik han op i familiens ve og vel og det var ikke få timer han var den perfekte bedstefar for børnebørnene, som han havde fire af. Både børnebørn, svigerbørn og ikke mindst hans datter og søn har mistet en mand, der gjorde en dyd ud af sin hjælpsomhed. Denne hjælpsomhed kom også hans venner og bekendte til gode. Sjældent gik man forgæves til Egon, hvis der skulle fikses en eller anden opgave, stor eller lille, selv kort før sygdommen for alvor tog over, var han på pletten med råd og dåd.

Egon døde på Hospice kun 67 år, men hans kampvilje var intakt, kun få dage, før det var endeligt farvel, holdt han fast ved, at han nok skulle klare den.

Under hele sygdomsforløbet var hans kone Mona en utrolig og stærk støtte og vores tanker går ikke mindst til hende, som ikke blot har mistet sin mand, men også en rejsekammerat og som sammen havde set frem til mange års oplevelser.

Af dødsannoncen fremgår, at i stedet for blomster, kan man donere Hospice Sydvestjylland. Tanken bag, ved jeg var Egons vilje, for selv om han ønskede at kunne forlade Hospice og komme hjem, var han fuld af taknemmelighed over for stedet, de ansatte og frivillige, hvilket så har givet ham tanken om den nævnte donation.

Vi er mange, der vil savne Egon.

Æret være Egon Smed Nielsens minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce