Annonce
forside

Mindeord: Ejvind Martinussen

Det var med stor sorg, at vi modtog meddelelsen om Ejvind Martinussens alt for tidlige død. Det er så ufatteligt, at han ikke er her mere.

Som Mona omtalte Ejvind i dødsannoncen, optimistisk og altid glad, er, som vi kendte ham, og som vi vil huske ham. Men han var mere end en glad dreng. Ejvinds venskab var ikke overfladisk, men han var en ven, man kunne stole på. Han var en mand, der havde sine meninger, som han stod ved, og derfor var han god at snakke med, og hans hjælpsomhed kendte ingen grænser. Og Ejvind lagde mere liv i sine 72 år, end mange opnår, selv om de får 10, 20 eller 30 år mere.

Vi føler med Mona. Det bliver et ufatteligt stort savn. Der er ikke mange ægteskaber, der har fungeret som deres. Der var to år til deres guldbryllup. Men ærlig talt, var det ikke meget værre, hvis der ikke var noget savn? Nu er der de mange gode minder at tænke tilbage på.

Ejvind var en mand, det er godt at have kendt. Vi der har kendt Ejvind vil altid mindes ham med glæde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Annonce