Annonce
forside

Mindeord: Ella Nora Christensen

Gurli Kristensen skriver mindeord om Ella Nora Christensen.

Ella Nora Christensen, Solgården i Bramming er død 97 år. Ella er født og opvokset i Gamst, som den sidste af en børneflok på 13.

Hun blev i 1943 gift med sin nu afdøde mand, Jens Skovsgaard Christensen. De overtog Jens' fødegård i Ulkjær, hvor hun blev en uvurderlig hjælp. Hun forstod at gøre hjemmet hyggeligt, trygt og godt, et sted hvor alle som gæstede det følte sig velkommen og godt tilpads, hun var et rigtig familiemenneske. I hjemmet er der opvokset fire børn, Erling og Gurli i Hovborg, Bent i Gram og Kurt på fødegården i Ulkjær. Foruden de fire børn og svigerbørn, er der 11 børnebørn og 25 oldebørn.

Ella kom livet igennem trofast i kirken og i Indre Mission, den kristne tro og kærlighed var basis.

Ella var meget imødekommende og glad og ville helst undgå at komme til ulejlighed. Hun udtrykte stor taknemmelighed for de mange besøg af familie og venner. Afslutningen blev stille og fredfyldt med alle børn og svigerbørn omkring sig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce