Annonce
Kolding

Mindeord: En hædersmand har forladt os

Albert Eduard Højgaard Jensen følger dronning Ingrid indenfor på Genforenings- og Grænsemuseet ved Christiansfeld. Privatfoto
Annonce

Kaj G. Nielsen skriver mindeord over Albert Eduard Højgaard Jensen:

En hædersmand, som mange har rigtig meget at sige tak for, har forladt os. Albert er her ikke mere.

Den 12. oktober 1993 blev Albert "indrulleret til tjeneste" i vores nye 5-mands arbejdsgruppe, som blev nedsat med det formål at etablere et nyt museum - Genforenings- og Grænsemuseet - så dette kunne stå klart til Genforeningsjubilæet den 10. juli 1995. Valget af Albert var let. Flere års medlemsskab af Dobbeltkvartetten Lyren med Albert som formand havde overbevist mig om, at han var den rette.

Albert blev næstformand, arkivar og "skriver" i den nye museumsbestyrelse, indtil han ønskede at udtræde af bestyrelsen den 10. juli 2000. Som "skriver" har han glædet mange modtagere med sin flotte kaligrafiske håndskrift, når han skrev støttemedlemmernes navne i deres støttebeviser og de tilhørende kuverter. Som rundviser på museet var han suveræn, som arkivar særdeles nøjagtig og ordentlig og som næstformand utrolig korrekt, loyal og ærlig.

Albert kastede sig utrættelig ud i arbejdet sammen med alle vi andre for at få etableret vores alle sammens nye museum. Efter vores køb af Koldingvej 52, gik Albert som en meget viljefast hærfører i gang, med at styre de andre frivillige pensionister, blandt andet Gunnar Tollbøll, Kaj Pedersen, Christian Kappel m.fl. og de mange håndværkere, med at pille det nyindkøbte hus fra hinanden - og sætte det sammen igen - med kun 6 måneder og 8 dage til rådighed, inden H.M. Dronning Margrethes II og den royale familie skulle ankomme til museumsindvielse og festligholdelse af genforeningsjubilæet den 10. juli 1995.

Bad man Albert om noget - kunne man altid være sikker på at opgaven blev løst hurtigt med militær præcision. Ting blev bare gjort. Sådan! Albert brugte ofte en yndlingssætning til alle os, han omgikkes, nemlig bemærkningen "Husk det lille ord - omtanke", som udtrykte det livssyn, han selv fulgte og levede efter.

Selv i hans høje alder, da han var flyttet til Kongebro-centeret, kunne vi i hans gode selskab hente gode råd og viden om genforeningsspørgsmål.

Nu har han endegyldigt lagt arbejdstøjet og vi kan med glæde og taknemmelighed tænke tilbage på mange gode, glade humørfyldte timer og oplevelser sammen med Albert, men vores tanker går dog i disse dage i særdeleshed til Esther og hele familien, som nu har mistet det bedste de havde.

Æret være Alberts minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce