Annonce
Navne

Mindeord: Et kendt ansigt i Vardes gader har gået den sidste tur til fritidscentret

Bob, Robert Lewis, har været en stor del af Varde IF. Privatfoto
Annonce

Frank Møller, Spigerborgade 12, Varde, skriver mindeord over Bob, Robert Lewis, Lyngparken, Varde.

Torsdag d. 21 januar sov Bob stille ind på Lyngparken efter i nogle år at have været ramt af demens.

Bob blev født på Barbados i 1937 og rejste til England i 1960, hvor han fik arbejde på London-busserne som konduktør. Senere gik turen som engelsk soldat til Tyskland, og i forbindelse med en øvelse i Oksbøl lærte han Danmark at kende. Om det var kærlighed til en dansk pige eller vores dejlige land, der fik Bob til at bosætte sig, vides ikke – men Danmark må have haft tag i ham, for i 1965 blev han dansk statsborger.

Bob fik arbejde på møbelfabrikken Bramin i Bramming, og året efter flyttede han over gaden til møbelfabrikken Jeki, hvor han senere blev medejer og var, indtil han gik på pension som 60-årig.

Efter de første år at have boet ved fabrikken i Bramming flyttede Bob til Varde. I starten af halvfjerdserne blev han holdleder for et hold i Varde Boldklub, og da de to fodboldklubber i Varde blev lagt sammen i 1975 og blev til Varde IF, fulgte Bob med. Tæt på 40 år nåede Bob som frivillig hjælper i VIF – opgaverne har været mange. Mange år som holdleder for et af klubbens hold, i en lang årrække passede han billetlugen i forbindelse med klubbens hjemmekampe. På træningsaftener, når spillerne var gået til omklædning efter endt træning, gik Bob sine runder på stadion og fik samlet de fodbolde, der var havnet i buskadset. Til stor glæde for spillerne og klubbens økonomi.

Her en tegning, Bob lavede tilbage i 1985. Tegning: Bob

Klubbens præmiespil blev Bobs hjertebarn. Utallige er de lodder, han har solgt gennem tiderne. Bob kendte gud og hver mand, og mange af lodderne blev solgt uden for Varde – endda til folk, der boede i udlandet. Bob gik ind i folk med træsko. Han kunne tale med alle, og han havde et meget venligt og vindende væsen, der sikkert har fået købere til at sige ja, selv om de egentlig ville have sagt nej. Der blev udtrukket 10 vindere hver måned, og når der var vindere på de lodder, Bob havde solgt, var hans glæde stor. Det bedste var, når hans ”kunder” vandt – især hvis det var lang tid siden, de sidst havde vundet. Bob var tit en glad mand under disse gevinstudtrækninger, da han var den i klubben, der havde solgt suverænt flest lodder.

Varde IF og Bob har haft stor glæde af hinanden. Bobs andet hjem var først Gammel Stadion på Pramstedvej og siden fritidscentret. Bob kendte alt og alle i klubben – mange familier i flere generationer. Det sociale var det vigtigste for Bob. Hans gode humør, glade smil og personlighed har været en markant del af klublivet i Varde IF.

En dejligt menneske og en stor VIF'er er gået bort.

Æret være Bobs minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce