Annonce
Varde

Mindeord: Farvel og tak til tandlægen

Varde: Else-Marie og Edvard Bruun har sendt følgende mindeord om deres ven, tandlæge Kaj Oluf Sørensen, der døde 12. november 2019:

Han var født i Varde og blev 75 år gammel. Efter skolegang i Varde og studentereksamen fra Esbjerg Statsskole studerede han i København og blev færdiguddannet som tandlæge i 1972. Mens han aftjente sin værnepligt som militær tandlæge på Varde kaserne, blev han ansat som assistent hos tandlæge Erling Lund Hansen i Vestergade.

Efter nogle år indgik han kompagniskab med Erling Lund Hansen. Cirka 1985 trådte tandlæge Lund Hansen tilbage, og Kaj Oluf drev virksomheden videre under navnet Tandlægerne i Vestergade med forskellige assistenter.

For cirka 10 år siden afhændede Kaj Oluf virksomheden. Han havde derefter i nogle år et konsulentjob på Odense Universitetshospital, før han endelig gik på pension.

Kaj Oluf Sørensen har igennem mange år haft organisatoriske tillidsposter i tandlægeforeningen. Han var i 30 år medlem af Sydjysk Tandlægeforening og formand for denne forening i flere perioder. Han var også medlem af bestyrelsen i hovedorganisationen Praktiserende Tandlægers Organisation (PTO) i en længere periode. I den forbindelse var han formand for en delorganisation, der forhandlede overenskomster mellem det offentlige og Tandlægeforeningen. En anden tillidspost var hans deltagelse i klagesagsarbejde på regional plan.

Kaj var meget interesseret i historie, ja, han læste faktisk historie et år, før han sprang over på tandlægestudiet. Kaj har indtil sin død i en årrække siddet i bestyrelsen for Varde Museumsforening. De seneste par år har han deltaget i frivilligt arbejde ved museets magasiner.

I fritiden har Kaj Oluf været en ivrig golfspiller. Som sommerhusejer ved Henne Strand var han med fra starten sidst i 80'erne som medlem af Henne Golfklub, hvor han en del år også var med i bestyrelsen.

Selv om Kaj Oluf ikke selv stiftede familie, var han et udpræget familiemenneske. Det kom hans søsters børn til gode. Han blev en mønsteronkel for sine tre niecer – alle nu bosat i København. Da disse nu er blevet voksne og selv har fået børn, har Kaj selvfølgelig også stået til rådighed som børnepasser, når det har været nødvendigt.

Med endte uddannelser og hjemvendte til Varde og med mange fælles interesser stødte vores veje sammen i Varde i 1972. Det mundede ud i et livslangt venskab med samvær på mange planer: Talrige fælles udflugter og ture samt kortklub og madklub med videre.

I slutningen af august begyndte Kaj Oluf at blive syg. Sygdommen antog et heftigt forløb, og uanset behandling ebbede Kajs kræfter desværre meget hurtigt ud. Mindet om Kaj Oluf lever i os!

Æret være Kaj Olufs minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidst vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce