Annonce
Varde

Mindeord: Farvel og tak til tandlægen

Annonce

Varde: Else-Marie og Edvard Bruun har sendt følgende mindeord om deres ven, tandlæge Kaj Oluf Sørensen, der døde 12. november 2019:

Han var født i Varde og blev 75 år gammel. Efter skolegang i Varde og studentereksamen fra Esbjerg Statsskole studerede han i København og blev færdiguddannet som tandlæge i 1972. Mens han aftjente sin værnepligt som militær tandlæge på Varde kaserne, blev han ansat som assistent hos tandlæge Erling Lund Hansen i Vestergade.

Efter nogle år indgik han kompagniskab med Erling Lund Hansen. Cirka 1985 trådte tandlæge Lund Hansen tilbage, og Kaj Oluf drev virksomheden videre under navnet Tandlægerne i Vestergade med forskellige assistenter.

For cirka 10 år siden afhændede Kaj Oluf virksomheden. Han havde derefter i nogle år et konsulentjob på Odense Universitetshospital, før han endelig gik på pension.

Kaj Oluf Sørensen har igennem mange år haft organisatoriske tillidsposter i tandlægeforeningen. Han var i 30 år medlem af Sydjysk Tandlægeforening og formand for denne forening i flere perioder. Han var også medlem af bestyrelsen i hovedorganisationen Praktiserende Tandlægers Organisation (PTO) i en længere periode. I den forbindelse var han formand for en delorganisation, der forhandlede overenskomster mellem det offentlige og Tandlægeforeningen. En anden tillidspost var hans deltagelse i klagesagsarbejde på regional plan.

Kaj var meget interesseret i historie, ja, han læste faktisk historie et år, før han sprang over på tandlægestudiet. Kaj har indtil sin død i en årrække siddet i bestyrelsen for Varde Museumsforening. De seneste par år har han deltaget i frivilligt arbejde ved museets magasiner.

I fritiden har Kaj Oluf været en ivrig golfspiller. Som sommerhusejer ved Henne Strand var han med fra starten sidst i 80'erne som medlem af Henne Golfklub, hvor han en del år også var med i bestyrelsen.

Selv om Kaj Oluf ikke selv stiftede familie, var han et udpræget familiemenneske. Det kom hans søsters børn til gode. Han blev en mønsteronkel for sine tre niecer – alle nu bosat i København. Da disse nu er blevet voksne og selv har fået børn, har Kaj selvfølgelig også stået til rådighed som børnepasser, når det har været nødvendigt.

Med endte uddannelser og hjemvendte til Varde og med mange fælles interesser stødte vores veje sammen i Varde i 1972. Det mundede ud i et livslangt venskab med samvær på mange planer: Talrige fælles udflugter og ture samt kortklub og madklub med videre.

I slutningen af august begyndte Kaj Oluf at blive syg. Sygdommen antog et heftigt forløb, og uanset behandling ebbede Kajs kræfter desværre meget hurtigt ud. Mindet om Kaj Oluf lever i os!

Æret være Kaj Olufs minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Villy udfordrer Kolding-borgmester: - Jørn vil have en svævebane - jeg vil have stærke skoler og daginstitutioner

Sønderborg For abonnenter

Dagplejer efter kritik: - Vi skal nok gøre rent, men ikke gratis

Annonce