Annonce
forside

Mindeord: Farvel til en stor personlighed

Kristian F. Schmidt er død. Privatfoto

Inger Donslund, Parkvej 10, Vorbasse har sendt følgende mindeord om sin ven Kristian F. Schmidt:

Vorbasse har mistet en stor personlighed, der gennem sit virke såvel på skolen som i fritiden har gjort rigtig meget for mange mennesker og for Vorbasse.

Kristian Schmidt kom til Vorbasse som lærer i 1972. Han var en meget afholdt lærer og gamle elever blev ved med at besøge Kristian og Emmy længe efter skoletiden var slut. I sin undervisning havde Kristian øje for alle elever, både de dygtige og de, der kæmpede med lektierne.

Kristian sørgede altid for, at der var et godt socialt liv i hans klasser. I mange år var det Kristian, der havde 10. klasse og senere 9. klasse, som altid skulle til København på lejrskole. Kristian kunne knytte kontakter i storbyen, så eleverne kom ind og så institutioner, som normalt ikke lukkede gæster ind.

Kristian var en solid ambassadør for Vorbasse skole og Vorbasse by i mange sammenhænge. Kristian var en god kollega. Han gik altid forrest, når emneuger og udstillinger skulle afvikles. Gennem mange år havde Kristian rytmik med de yngste klasser og korsang med de ældste klasser. Her har mange børn haft dejlige timer.

I fritiden var Kristian aktiv i foreningslivet. I Sogneforeningens tid var Kristian meget engageret i opsætning af skuespil og gennemførelse af adventskoncerter i Vorbasse og Skjoldbjerg kirker. Gennem 40 år var Kristian sammen med Alice Østergaard leder af Vorbasses voksenkor. Kristians glæde ved sang og musik kunne ikke undgå at smitte af på alle, der var med. Alle adventskoncerter sluttede med glade julesange og hyggelig samvær - også her var Kristian den, der kunne få humøret og glæden frem.

Kristian havde mange kunstneriske evner. I mange år blev der malet skønne billeder fra naturen og de senere år inden sygdommen desværre gjorde, at det ikke var muligt, har Kristian lavet flotte figurer i sten. Vorbasse by har mange af Kristians værker stående ligesom de findes i Billund og andre byer.

På Parkvej har vi mistet en god ven, en god nabo. Et menneske, som man altid kunne regne med, når livet tog en forkert drejning eller man blot skulle have et praktisk råd. Disse råd blev næsten altid krydret med en sjov historie. Tak for de mange gode sange, vi har lært i selskab med dig. Tak for din dejlige latter, som vi vil savne.

Kære Emmy, Hanne, Camilla og Jacob. I kan være stolte af jeres far, og Emmy, tak fordi, du havde overskud til at samle naboerne den sidste formiddag for Kristian på Parkvej, så vi fik lov til at sige farvel.

Æret være Kristians minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

24-årig blev taget for narkokørsel

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce