Annonce
forside

Mindeord: Friedrich Wilhelm Nicol

Mindeord: Friedrich Wilhelm Nicol (Fiedi), Løgumkloster, er død, 70 år gammel.

Friedrich, der aldrig blev kaldt andet end Fiedi, blev født i Arnis ved Kappeln i Tyskland. Han blev gift med Annemie fra Ellum, hvor de siden hen bosatte sig. De fik to børn, Pia og Maria.

Fiedi var en meget engageret borger i Ellum og var aktiv i mange lokale foreninger. Fiedi meldte sig også altid som frivillig, hvis der manglede hjælp til et lokalt arrangement på sportspladsen i Ellum.

Han var et meget vidende og videbegærligt menneske - ikke mindst 2. verdenskrig havde hans store interesse.

Hele sit voksenliv var han ansat ved Okholm Lighting, hvor han lavede specialbelysning. Blandt andet har han lavet belysning til Løgumkloster Kirke, men også nodestativerne til Operahuset i København har været gennem Fiedis omhyggelige hænder.

Fiedi hjalp altid alle andre og gav sig selv fuldt og helt, når nogen havde brug for hjælp. Det gjaldt også i forhold til den nære familie, som var hans ét og alt. Mange gange har han hjulpet sine elskede døtre med stort og småt. De vidste, at de altid kunne trække på deres far - ligegyldigt hvilken situation, de stod i.

Fiedi gjorde alt for at hjælpe andre. Han vil blive husket for sin hjælpsomhed, sin ydmyghed og sit store hjerte.

Fiedi efterlader sig kone, to børn og fem børnebørn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce