Annonce
Billund

Mindeord: Frode Wittendorff Lorentsen var en rigtig Sdr. Ommedreng

Frode Lorentsen blev 94 år. Arkivfoto

I forbindelse med Frode Wittendorff Lorentsens død har hans børn Else, Harry og Torben skrevet dette mindeord:

Frode Wittendorff Lorentsen var en rigtig Sdr. Ommedreng. Han blev født den 22. juli 1924 på Hovedgaden 31 som den femte af en søskendeflok på 10. Da familien ernærede sig ved faderens smedje, var det ingen overraskelse, at Frode kom i smedelære hos sin far. I sine yngre år dyrkede Frode meget sport, specielt skydning og fodbold. Frode var i flere år medlem af idrætsforeningens bestyrelse. Det var da også ved et af foreningens kroballer, han mødte Mariane, som blev hans hustru gennem resten af livet. Først boede de på Hovedgaden 31, hvor de fik deres tre børn Else, Harry og Torben. I 1965 flyttede de til deres nybyggede hus på Lægårdsvej 3, som siden har været deres hjem.

I 1947 overtog Frode sammen med sin bror Kristian faderens smedje, som de indenfor få år omdannede til en produktionsvirksomhed med navnet A/S Sønder Omme Maskinfabrik. Her producerede de en lang række produkter til landbruget. I 1965 flyttede de fabrikken til Lægårdsvej 4, hvor firmaet i året 2000 skiftede navn til Omme Lift A/S. I 1983 solgte de fabrikken til tre af deres børn og gik efter nogle år på pension. Frode slap aldrig fabrikken helt. Han havde placeret sin privatbolig således, at han altid kunne holde øje med fabrikken, og han spurgte ofte til nyheder og salgstal.

Frode har aldrig ligget på den lade side, og ud over sit engagement i idrætsforeningen var han under krigen aktiv medlem af modstandsbevægelsen i Sdr. Omme. Han var i mange år frivillig brandmand, medlem af repræsentantskabet for Sparekassen og medlem af Industrigruppen i Sdr. Omme, der blandt andet fik etableret industribygningen på Lægårdsvej 7.

Frode efterlader sig ud over sin kone Mariane tre børn, tre svigerbørn, ni børnebørn og 12 oldebørn.

Vi har kun gode minder om vor far Frode Wittendorff Lorentsen. Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Blikkenslager er blevet kistemager

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce