Annonce
forside

Mindeord: Gert Bo Nielsen

Kirsten og Anders Korsgaard Jessen, Hjejlen, Tønder, skriver mindeord om Gert Bo Nielsen, Haraldsgade, Esbjerg.

Det var med stor sorg, at vi i onsdags på en klar og smuk septemberdag modtog meddelelsen om, at vores svoger og vore børns onkel Gert var afgået ved døden på Rigshospitalet i København i en alder af 67 år. Efter en operation på sygehuset i Esbjerg, der efterfulgtes af diverse komplikationer, og som udviklede sig skæbnesvangert, stod Gerts liv ikke længere til at redde.

Gert var født, voksede op og tilbragte hele sit liv i sin elskede by, Esbjerg. Han var esbjergenser med stort E. Han fulgte med glæde og stolthed byens udvikling fra barndommens fiskeriby til dagens olie-, gas- og vindmølleby. Efter pensioneringen foretog han en næsten daglig cykeltur rundt i byen, besøgte sin mor og lagde på turen også ofte vejen forbi havnen. Her kunne han konstatere en positiv aktivitet, som han interesseret berettede om, når vi var sammen. Sidste gang, vi besøgte familien i Esbjerg, gik turen ud til projektet "Esbjerg Strand", som han levende og engageret satte os ind i.

Gert var helt fra ungdommen og langt op i årene en aktiv bassist i nogle af Esbjergs såkaldte 1960'er bands. Han nød det meget at mødes med kammeraterne til en øveaften eller tage med bandet, her til sidst Søren Søm Band, ud at spille. Sammen med bandet spillede og deltog han i de legendariske 60'er festivaler, ligesom de også flere gange optrådte på Tobakken. I de senere år trådte musikken dog lidt i baggrunden, og Gert brugte tiden på blandt andet familien. Børnene boede nu i Københavnsområdet, og med jævne mellemrum var der der behov for en barnepige, så Gert tog toget, når der blev kaldt på ham. Han holdt af sin familie og var optaget af deres liv og virke. En stor glæde for ham var det at være sammen med de fem børnebørn, se dem udvikle sig og høre dem fortælle, hvad de i dagligdagen foretog sig.

Gert var også et aktivt menneske på sportsbanen. Han spillede en overgang squash, ligesom badminton med de faste makkere i mange år ugentlig stod på programmet. Han fulgte EfB's bedste hold i fodbold og holdet i ishockey ved mangen en gang at lægge vejen forbi stadion en søndag eftermiddag. I de senere år blev fodboldkampene dog set på TV, og Gert ærgrede sig grueligt, når EfB tabte.

Gert læste gennem årene meget og især mange kriminalromanerne, hvor blandt andet Jens Henrik Jensens krimiromaner om fødebyen Esbjerg havde hans store interesse, og der hørtes næsten altid musik fra CD-afspilleren, når man trådte ind ad døren i hjemmet i Haraldsgade.

Gert var af væsen beskeden, stille, eftertænksom og afbalanceret, fulgte med i lokal- såvel som landspolitik. Et velorienteret og engageret menneske, der aktivt deltog i det liv, der omgav ham.

Familiens tilbagevendende sammenkomst i Esbjerg i forbindelse med årets julefrokost var et af de familiære højdepunkter, og Gert var i sit es, når vi hyggeligt befolkede et altid veldækket frokostbord. Han så frem til sammenkomsten og glædede sig i sit stille sind over det nærvær og den snak, han her havde og fik med os alle sammen.

Gert Bo Nielsen efterlader sig hustruen, Kirsten, og børnene, Trine, Nanna og Emilie, fem børnebørn samt moderen Elna.

Vi vil huske de gode stunder, vi tilbragte sammen med dig.

Æret være Gert Bos minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Frivillige planter sponsorskov

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce