Annonce
forside

Mindeord: Hans Chr. Mortensen

Hans Chr. Mortensen tabte lørdag 31. marts kampen mod kræften.

Vi - hans søskende, svogre samt familiens nevøer og niecer - sørger dybt.

Hanse har sat dybe aftryk i vore hjerter, i familien og ikke mindst ved Tamdrup strand, som er familiens fristed.

I både familien og i firma øjemed samt ved Tamdrup strand var han foregangsmand, iværksætter, og hans hjælpsomhed var stor og legendarisk, ingen gik forgæves, hvis man havde et problem. Vi spøgte ofte med, at han var vores "Indiana Jones", intet problem var for lille eller for stort, alt kunne løses. Hans kom, når man kaldte, det være sig til vejledning, men som oftest var han selv med til at få et projekt til at lykkes. På Årø, til ombygning af sommerhus, VVS arbejde eller det store projekt at få kloak, vand og el til Tamdrup - så var Hanse med.

Familiens uge så ham som mentor, både når han uddelte ris som ros. Man fik hvad man så, han lagde aldrig fingrene imellem, havde aldrig skjulte dagsordener - altid reel.

Han var bedst tilpas, når hans elskede soulmate Gitte og han kunne tage ud på Lillebælt med den store madkurv pakket, for at fiske.

Hans arbejde var hans passion, men som han dog i den sidste tid måtte opgive, grundet manglende kræfter.

Vi vil alle savne ham og mindes ham med kærlighed.

I dyb sorg

Familien Kirsten Køehn, Peter Mortensen, Bente Mortensen samt deres familier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce