Annonce
Navne

Mindeord: Hans Frede Fleggaard

Hans Frede Fleggaard. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Mindeord: Købmand Hans Frede Fleggaard er ikke længere iblandt os, men hans minde og livsværk vil fortsætte.

Der findes næsten ingen i Danmark, som ikke har hørt om Fleggaard eller været i deres butik i grænsehandlen.

Men for mig, der har været ansat i virksomheden fra 1992 til 2007 og set denne vokse, så er der meget mere end dette.

Købmand, det var det, Hans Frede ville kaldes, hvor han i datidens hovedsæde på Industrivej i Padborg havde sit kontor. Andre havde internationale titler som CEO, CFO osv, men Hans Frede ville have det danske og den jordnære titel af købmand.

På trods af succes i indland og udland og med en familie, der sad på forskellige poster og opgaver i virksomheden, kunne Hans Frede stadig få tid til at gå igennem bygningen og hilse på alle og tage sig tid til at få en snak.

Når vi som medarbejdere så deltog i firmaarrangementer, var det endnu sjovere at komme på tomandshånd med Hans Frede for at høre alle ”røverhistorierne” igennem tiderne med alt fra grænsehandel, engroshandel, operation momsstorm og ikke mindst de vilde 80’ere, hvor han og andre stod og solgte tv’er, videoer og hvidevarer fra sættevogne, fordi det gik så stærkt.

Som tidligere formand for Fleggaards personaleforening, som bl.a. arrangerede juletræsfester i kælderen på Industrivej med 60-80 deltagere for medarbejdere og deres børn, til virksomhedens vækst hvor vi endte i Sønderjyllandshallen med over 600 deltagere, så fik medarbejderne i personaleforeningen altid en stor og varm tak af Hans Frede og senere Hans Peter for den store og flotte indsats.

Lige så stolt som jeg og mange andre har været for at være i Fleggaard koncernen, lige så stort er tomrummet efter Hans Fredes død, men hans eftermæle med at sætte navnet Fleggaard på verdenskortet, det kan man ikke anfægte.

Æret være Hans Frede Fleggaards minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce