Annonce
Navne

Mindeord: Hans Frede Fleggaard

Hans Frede Fleggaard. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Mindeord: Købmand Hans Frede Fleggaard er ikke længere iblandt os, men hans minde og livsværk vil fortsætte.

Der findes næsten ingen i Danmark, som ikke har hørt om Fleggaard eller været i deres butik i grænsehandlen.

Men for mig, der har været ansat i virksomheden fra 1992 til 2007 og set denne vokse, så er der meget mere end dette.

Købmand, det var det, Hans Frede ville kaldes, hvor han i datidens hovedsæde på Industrivej i Padborg havde sit kontor. Andre havde internationale titler som CEO, CFO osv, men Hans Frede ville have det danske og den jordnære titel af købmand.

På trods af succes i indland og udland og med en familie, der sad på forskellige poster og opgaver i virksomheden, kunne Hans Frede stadig få tid til at gå igennem bygningen og hilse på alle og tage sig tid til at få en snak.

Når vi som medarbejdere så deltog i firmaarrangementer, var det endnu sjovere at komme på tomandshånd med Hans Frede for at høre alle ”røverhistorierne” igennem tiderne med alt fra grænsehandel, engroshandel, operation momsstorm og ikke mindst de vilde 80’ere, hvor han og andre stod og solgte tv’er, videoer og hvidevarer fra sættevogne, fordi det gik så stærkt.

Som tidligere formand for Fleggaards personaleforening, som bl.a. arrangerede juletræsfester i kælderen på Industrivej med 60-80 deltagere for medarbejdere og deres børn, til virksomhedens vækst hvor vi endte i Sønderjyllandshallen med over 600 deltagere, så fik medarbejderne i personaleforeningen altid en stor og varm tak af Hans Frede og senere Hans Peter for den store og flotte indsats.

Lige så stolt som jeg og mange andre har været for at være i Fleggaard koncernen, lige så stort er tomrummet efter Hans Fredes død, men hans eftermæle med at sætte navnet Fleggaard på verdenskortet, det kan man ikke anfægte.

Æret være Hans Frede Fleggaards minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

BUSK-gudstjeneste i Grindsted Kirke

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Annonce