Annonce
forside

Mindeord: Hans Jørgen var præget af den hårde opvækst på børnehjemmet

Arkivfoto

Kolding: Jørgen Z. Krat skriver dette mindeord over Hans Jørgen Hansen, Kolding.

Hans Jørgen Hansen, Kolding, er død, 89 år.

Hans Jørgen Hansen's barndom foregik på et børnehjem i Lunderskov. Hans Jørgen blev siden udlært bager også i Lunderskov. Da Hans Jørgen var udlært mødte han Irene. De slog sig ned på AMG Friisvej i Kolding, som blev deres base i mere end 60 år. Efter giftermålet kom børnene Tenna og Torben til.

Hans Jørgen var præget af den hårde opvækst på børnehjemmet og sørgede for, at børnene fik den trygge opvækst, han selv manglede. Hans Jørgen var en omsorgsfuld familiefar, der sørgede for at familien fik nogle gode oplevelser sammen på campingture til Italien og masser af udflugter ud i det danske sommerland. Han fulgte også levende med i sin rolle som morfar og bedstefar, da børnebørnene kom til, og senest har han også oplevet at blive oldefar.

Hans Jørgens store interesse var hans have, hvor der især blev tilbragt mange timer i drivhuset med at frembringe de bedste vindruer og de største agurker. Her var han i sit es, ikke mindst da han gik på efterløn og havde tiden til at dyrke sin hobby.

Efter at have arbejdet som bager nogle år fik Hans Jørgen ansættelse i Hans Hansens sølvsmedje som sølvpresser. Et job han udfyldte i mere end 25 år, hvorefter han blev ansat hos Laurids Knudsens maskinfabrik. Efter en årrække her gik han på efterløn.

Hans Jørgen var ikke en mand af store ord men med en stærk evne til med få ord at udtrykke sig præcist. Han havde stærke værdier og behandlede sine medmennesker med respekt. Han brugte humoren i dagligdagen, og der var altid en frisk bemærkning og et smil på læben, når man mødte ham.

Hans Jørgen Hansen efterlader sig hustruen Irene Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce