Annonce
forside

Mindeord: Hans Mailund Jensen

Hans Mailund Jensen er død, 65 år gammel. Privatfoto

Morten Ruth skriver på vegne af Hjerting IF Fodbold mindeord om Hans Mailund Jensen.

Hans Mailund Jensen sov ind i fredags. I weekenden modtag vi i HIF Fodbold den meget triste besked, at vores kære klubmand, Hans Mailund Jensen, fredag den 8. december var sovet ind på sygehuset.

Da Hans for to uger siden skrev til mig, fortalte han, at han havde fået en rollator, så han nemmere kunne komme rundt. Han forsikrede mig samtidig om, at han stadig holdt med HIF, og jeg skulle endelig sige til, hvis der var noget, som han kunne hjælpe med.

Sådan var Hans. Altid klar til at hjælpe, venlig, opmærksom og engageret i HIF - en rigtig klubmand.

Hans satte med sit gode humør og sit venlige væsen spor i mange mennesker - ikke kun i HIF Fodbold men i Hjerting generelt.

Hans har i mange år været vores stadioninspektør, passet stadionuret, ryddet op omkring banerne og i klublokalet. Styregruppen for Hjerting Byfest har ligeledes i mange år haft en trofast og vigtig hjælper i Hans, når byfestpladsen skulle være rydelig og pæn.

I foråret fejrede vi Hans' fødselsdag i HIF's klublokaler - Hans blev desværre kun 65 år.

Vi har mistet en stor personlighed og en meget vellidt HIF-mand. Du vil blive savnet rigtig meget Hans.

Vi sender vores dybeste medfølelse til familien.

Æret være Hans Mailund Jensens minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Udendørs designerlampe revet ned og stjålet

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce