Annonce
forside

Mindeord: Henrik Kjær Hansen

Kai Jørgensen skriver mindeord om Henrik Kjær Hansen.

Henrik, jeg ved ikke om Marie bor i himlen, hvis hun gør, er jeg sikker på hun har ventet dig. Hvor har vi tit sunget, "Åh Marie a vil hjem te dig", nu er der andre, der skal have glæde af sangen og dit altid gode humør og smittende sind.

Henrik, jeg mødte dig første gang da vi lavede operaen, "Carmen i fri dressur". Du var soldat i baren, hvor Carmen dansede, og hver aften sang du, "Åh Marie a vil hjem te dig", så ikke et sæde i salen var tørt. Du havde en glæde og en udstråling som smittede og fik alle til at smile.

Henrik, du var nissekongen i "Nisseprinsessens julecirkus" som var julekalender hos TV-Glad, og på Café Elverhøj var du det humørmæssige midtpunkt. Maden blev altid rost, og du var altid opmærksom på, at alle havde det godt. Var der nogen, der drillede, så nogen blev ked af det, påtalte du det og glattede ud, og man skulle tale pænt til pædagogerne.

Du skrev dagbog, hvor du beskrev, hvad du havde oplevet, eller læst var sket. Du fulgte med i JydskeVestkysten og Esbjerg Ugeavis, og hvordan det gik med EfB. Jeg har været heldig flere gange at blive bedt om at skrive i din dagbog, "Vil du lige skrive i min bog, at vi har haft en god dag?", og dage var altid gode i dit positive selskab. Helst skulle man skrive med blokbogstaver, så kunne du selv læse det eller få andre til at læse det for dig.

Hvert møde startede med et smil og et kæmpe bjørnekram, dem kommer jeg til at savne.

Jeg var heldig at blive inviteret med til din 60-års fødselsdag på Restaurant Parken. En fantastisk aften med dig som det underholdende midtpunkt.

Den sidste tid har du brugt på Gammelbyhus, måske lidt træt, men aldrig for træt til at synge "Åh Marie a vil hjem te dig".

Jeg håber, at englene i himlen er klar til at feste, at de har ryddet nogle skyer og bygget en scene, måske kan du lokke din ven Jodle Birge til at synge med dig. Det bliver en koncert eller fest, jeg vil glæde mig til at opleve, når vi mødes igen.

Du og dit humør og store bamsekram vil blive savnet her.

Tak for alt.

Din ven Kai.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Butikschef jagtede kødtyv på gaden

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce