Annonce
forside

Mindeord: Ina Thy-Madsen

Annine Christensen, Kløvervej 15, Esbjerg, skriver mindeord om:

En dygtig og god kollega,- et dejligt menneske er alt for tidligt gået bort. Hun vil blive husket af mange

frem i tiden.

Ina var meget engageret og visionær omkring sit arbejde,- søgte hele tiden ny viden,- man var aldrig i tvivl om, at kvinden, familien, mennesket var i centrum.

Som tidligere kollega og ven var Ina en empatisk sparringspartner, som man aldrig gik forgæves til,- og

ikke at forglemme hendes befriende selvironi og humor. Ingen kunne som hun gennemskue og spidde en situation, med en ironisk bemærkning.

For knap 10 år siden skiftede Ina arbejdsplads fra Esbjerg Jordemodercenter til Jordemoderuddannelsen.

Også her var hendes faglige dygtighed og menneskelige egenskaber til stor gavn og glæde.

I Inas liv var der plads til andet end jordemorvæsnet. Hendes største hjertesag var uden diskussion familiens ve og vel.

Hun talte gerne om familiens store og små, og der er ingen tvivl om, at der var store forventninger om glæder og oplevelser i fremtiden.

Gamle kollegers og mine tanker går til de efterladte, der har mistet en stærk og fast klippe, fyldt med kærlighed og omsorg.

Æret være Inas minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce