Annonce
forside

Mindeord: Ina Thy-Madsen

Annine Christensen, Kløvervej 15, Esbjerg, skriver mindeord om:

En dygtig og god kollega,- et dejligt menneske er alt for tidligt gået bort. Hun vil blive husket af mange

frem i tiden.

Ina var meget engageret og visionær omkring sit arbejde,- søgte hele tiden ny viden,- man var aldrig i tvivl om, at kvinden, familien, mennesket var i centrum.

Som tidligere kollega og ven var Ina en empatisk sparringspartner, som man aldrig gik forgæves til,- og

ikke at forglemme hendes befriende selvironi og humor. Ingen kunne som hun gennemskue og spidde en situation, med en ironisk bemærkning.

For knap 10 år siden skiftede Ina arbejdsplads fra Esbjerg Jordemodercenter til Jordemoderuddannelsen.

Også her var hendes faglige dygtighed og menneskelige egenskaber til stor gavn og glæde.

I Inas liv var der plads til andet end jordemorvæsnet. Hendes største hjertesag var uden diskussion familiens ve og vel.

Hun talte gerne om familiens store og små, og der er ingen tvivl om, at der var store forventninger om glæder og oplevelser i fremtiden.

Gamle kollegers og mine tanker går til de efterladte, der har mistet en stærk og fast klippe, fyldt med kærlighed og omsorg.

Æret være Inas minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce