Annonce
forside

Mindeord: Jørgen Snedker

Jørgen Bendorff, Åvej 4, Tønder, skriver mindeord om Jørgen Snedker, Tønder:

Med sorg så vi søndag morgen i avisen, at tidligere afdelingsleder på slagteriet i Tønder, Jørgen Snedker, var afgået ved døden. Som tillidsmand på slagteriet gennem snart 30 år havde jeg i sagens natur nær kontakt med "den gamle". Og jeg lærte ham at kende som et yderst sympatisk og reelt menneske. Også efter fyraften havde vi ofte kontakt. Snedker var også historisk interesseret, og når han fandt eller hørte om noget, blev jeg straks orienteret.

Gennem de fem fusioneringer, Tønder Slagteri var igennem, blev mange dokumenter overflødige på grund af nye tilpasninger. Jeg kunne tage, hvad jeg anså for interessant for eftertiden, også de gamle protokoller fra starten af 1920erne. Det ligger nu alt på Lokalhistorisk Arkiv i Tønder, så man der, takket være Snedker, har et stort materiale om det nu nedlagte slagteri.

Selvfølgelig var der også et skel mellem ledelse og medarbejdere. Det adskilte sig nok ikke fra andre steder. Men at slagteriet i Snedkers tid lå helt i bund, hvad arbejdsnedlæggelser blandt landets slagterier angik, siger en del om samarbejdsklimaet på slagteriet.

I 1999 døde hans Birgit. Det var et hårdt slag for ham.

Snedker nåede at få en del år på pension, desværre med en del sygdom.

Når gamle slagteriarbejdere mødes på gaden i Tønder, bliver der snakket gamle dage. For alt er nu blevet historie. Men minderne lever. Lars og Peter: Jeres far vil ikke blive glemt blandt os gamle slagteriarbejdere.

Æret være Jørgen Snedkers minde!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce