x
Annonce
Sønderborg

Mindeord: Min søster i sjælen - jeg vil altid savne hende

Pernille Wrang døde i sidste uge. Arkivfoto

Sønderborg: I forbindelse med Pernille Wrangs død har avisen modtaget følgende mindeord fra Astrid Siemens Lorenzen, Sønderborg:

Min kære veninde Pernille Wrang, der var en inspirationskilde for mange, er død alt for tidligt kun 34 år gammel.

Jeg så mig som en klon af Pernille – bare født 15 år senere. Hun viste mig – og mange andre – vejen frem.

Hun viste, at et handicap ikke behøver være en forhindring i at leve livet, som man ønsker.

Livet, det ville hun, og der var kun en vej, og det var fremad. Der var intet, der skulle forhindre hende. Handicappet fik ikke lov til at tage styringen.

Pernille var altid klar på at lære nyt, og da hun så hendes miniudgave (undertegnede) køre rundt og kommunikere via en øjenstyret computer – en Tobii – måtte hun bare have sådan en.

Det gjorde Pernilles liv mere uafhængigt og frit, da hun nu kunne kommunikere uden at være afhængig af andre. Hendes altoverskyggende gåpåmod og livsgejst på trods af udfordringer, som de færreste kan forestille sig, var – og stadig er – utrolig inspirerende. Hun var en fighter.

Man var aldrig i tvivl om, når Pernille var i rummet. Hendes grin, som man kunne høre kom helt nede fra maven, kunne genkendes på lang afstand, og det var et af hendes kendetegn.

Når Pernille udbrød i latter – som hun så tit gjorde – kunne man ikke undgå også at grine, som dengang hun stillede sig til at hoppe på et løbebånd. Hendes dejlige humør smittede altid. Hun var et livstykke.

Hendes store hjerte bankede for at dele ud af det, hun elskede og syntes var for godt til, at hun skulle have det for sig selv. Jeg husker så tydeligt de mange gange, hun forsøgte at overtale mig til at starte til racerunning eller flytte ind ved siden af hende.

Man kunne altid gå til hende, når man havde brug for en snak, og hun forstod mig på en anden måde end de fleste.

Men det var ikke kun dem i nærheden, hun brændte for at hjælpe. Pernille vidste fra egen erfaring, hvor vigtig det var at kunne udtrykke sig.

Efter at have besøgt et børnehjem i Thailand for at forære dem en racerunner, kom hun bestyrtet hjem, fordi disse børn ingen kommunikationshjælpemidler havde.

Pernille var en handlingens kvinde, så hun gik straks i gang med at lave kommunikationstavler til disse børn og fik dem oversat til Thai, og fik dem også afleveret til børnene i Thailand.

Det beundrer jeg hende for.

Pernille var en sej kvinde og et stort forbillede.

Jeg vil altid savne hende. Min søster i sjælen.

Æret være Pernille Wrangs minde.

Gymnasieeleven Astrid Siemens Lorenzen fra Sønderborg skriver mindeord om Pernille Wrang. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce