Annonce
Sønderborg

Mindeord: Min søster i sjælen - jeg vil altid savne hende

Pernille Wrang døde i sidste uge. Arkivfoto

Sønderborg: I forbindelse med Pernille Wrangs død har avisen modtaget følgende mindeord fra Astrid Siemens Lorenzen, Sønderborg:

Min kære veninde Pernille Wrang, der var en inspirationskilde for mange, er død alt for tidligt kun 34 år gammel.

Jeg så mig som en klon af Pernille – bare født 15 år senere. Hun viste mig – og mange andre – vejen frem.

Hun viste, at et handicap ikke behøver være en forhindring i at leve livet, som man ønsker.

Livet, det ville hun, og der var kun en vej, og det var fremad. Der var intet, der skulle forhindre hende. Handicappet fik ikke lov til at tage styringen.

Pernille var altid klar på at lære nyt, og da hun så hendes miniudgave (undertegnede) køre rundt og kommunikere via en øjenstyret computer – en Tobii – måtte hun bare have sådan en.

Det gjorde Pernilles liv mere uafhængigt og frit, da hun nu kunne kommunikere uden at være afhængig af andre. Hendes altoverskyggende gåpåmod og livsgejst på trods af udfordringer, som de færreste kan forestille sig, var – og stadig er – utrolig inspirerende. Hun var en fighter.

Man var aldrig i tvivl om, når Pernille var i rummet. Hendes grin, som man kunne høre kom helt nede fra maven, kunne genkendes på lang afstand, og det var et af hendes kendetegn.

Når Pernille udbrød i latter – som hun så tit gjorde – kunne man ikke undgå også at grine, som dengang hun stillede sig til at hoppe på et løbebånd. Hendes dejlige humør smittede altid. Hun var et livstykke.

Hendes store hjerte bankede for at dele ud af det, hun elskede og syntes var for godt til, at hun skulle have det for sig selv. Jeg husker så tydeligt de mange gange, hun forsøgte at overtale mig til at starte til racerunning eller flytte ind ved siden af hende.

Man kunne altid gå til hende, når man havde brug for en snak, og hun forstod mig på en anden måde end de fleste.

Men det var ikke kun dem i nærheden, hun brændte for at hjælpe. Pernille vidste fra egen erfaring, hvor vigtig det var at kunne udtrykke sig.

Efter at have besøgt et børnehjem i Thailand for at forære dem en racerunner, kom hun bestyrtet hjem, fordi disse børn ingen kommunikationshjælpemidler havde.

Pernille var en handlingens kvinde, så hun gik straks i gang med at lave kommunikationstavler til disse børn og fik dem oversat til Thai, og fik dem også afleveret til børnene i Thailand.

Det beundrer jeg hende for.

Pernille var en sej kvinde og et stort forbillede.

Jeg vil altid savne hende. Min søster i sjælen.

Æret være Pernille Wrangs minde.

Annonce
Gymnasieeleven Astrid Siemens Lorenzen fra Sønderborg skriver mindeord om Pernille Wrang. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Venstre genvalgte formanden

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce