Annonce
forside

Mindeord: Jesper Bjerregaard Hansen

Peder Bjerregaard Hansen skriver følgende mindeord om sin far, Jesper Bjerregaard Hansen, Bramming:

En markant personlighed i Brammings kulturliv, Jesper Bjerregaard Hansen, er død, 85 år. Han sov stille ind mandag morgen efter kortvarig sygdom. Han efterlader sig sin hustru Ala og hendes datter og barnebarn. Ala er fra Hviderusland og de fik 14 gode år sammen i deres fælles hjem i Bramming. De sidste ti måneder boede Jesper Bjerregaard Hansen på plejehjemmet Solgården i Bramming.

Jesper Bjerregaard Hansen fik i 1973 job som lærer på Nordre Skole i Bramming. To år senere blev han dirigent for Bramming Mandskor, men ønsket om at arbejde med et blandet kor førte til, at han i 1982 var med til at starte koret Sonor. Derudover var Jesper Bjerregaard Hansen aktiv som violinist i Vestjysk Symfoniorkester, Konservatoriets Studieorkester, Ribe Kammerorkester og Esbjerg Spillemandskreds, ligesom han var aktiv i en privat strygekvartet.

Jesper Bjerregaard Hansen efterlader sig også sine fire børn, Kirsten i Jordrup, Lars i Vamdrup, Peder i Arnborg og Jens i Esbjerg, samt syv børnebørn. Begravelsen finder sted fra Sct. Ansgar kirke på tirsdag den 13. november klokken 13.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Kolding

Spareforslag for 20 millioner kroner: Længere pauser, mindre undervisning og dyrere SFO

Annonce