Annonce
Esbjerg

Mindeord: Karlo Larsen

Lilly og Peder Lauridsen, Plougstrupvej 22, Gredstedbro, skriver følgende mindeord over Karlo Larsen, Kjærgårdsvej 37, Kjærgård:

Lørdag morgen sov Karlo Larsen, Kjærgårdsvej 37, stille og roligt ind på Esbjerg Sygehus. Han fik den død, han ønskede sig. Han havde aldrig været syg, indtil for kort tid siden, hvor han fik at vide, at han havde en alvorlig sygdom, som gjorde, at han måtte indlægges.

Han og Elna havde levet og boet på Kjærgårdsvej i deres hyggelige hjem siden deres giftermål, og trods sine snart 90 år passede Karlo hus og have til UG, alt var i den fineste orden og passet med akkuratesse, og gæstfriheden var stor, når man kom på besøg var der altid stillet et stort kaffebord an med flere slags brød og kager. Og så sad vi rundt om køkkenbordet og prøvede at ordne verdenssituationen. Han nød også, når familie, naboer og venner kom på besøg.

Efter Elnas død glædede det ham at være med til Seniorklubbens arrangement, og hver onsdag at spille petanque.

Vi vil savne de hyggelige besøg hos ham.

Så standsede på ny et hjerteslag i tidens rastløse ilen

en mund blev tavs,

en stol blev tom

en sjæl fandt freden og hvilen.

Med disse ord vil vi sige æret være Karlos minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce