Annonce
forside

Mindeord: Kruse Olsen

Kaj Buchholtz, Norddalsparken, skriver mindeord om Kruse Olsen.

"Smukke Kruse, Danmark", døde fredag 25. august.

"Det er din smukke nabo". Sådan præsenterede vores nabo gennem 28 år, Kruse Olsen sig altid i telefonen når vi ringede sammen. Et navn han fik af sine elever på Mommark Handelskostskole.

Kruse døde af kræft. En sygdom som han har været plaget af ad to gange de seneste år, men anden gang var den desværre uhelbredelig. Kruse var afklaret med det, men valgte at være aktiv, både i fitnessklubben og i sit sociale liv, så længe det var ham muligt.

De sidste mange år af arbejdslivet var Kruse underviser på Mommark Handelskostskole. Et arbejde, som han holdt meget af, og hvor det var vigtigt for ham, at alle elever blev mødt der, hvor de var, og kom godt igennem uddannelsen.

Forinden jobbet som handelsskolelærer drev han og Mona blandt andet købmandsforretningen på Strandby Kirkevej, hvor Aldi ligger i dag.

Kruse var god til at fortælle om den tid, og han var nærmest et omvandrende leksikon omkring Esbjerg butikkers historie.

Var der noget, vi var i tvivl om, kunne vi være ret sikre på et svar fra Kruse. Sjældent et kort svar, men ofte et svar krydret med en masse ekstra oplysninger.

Vi har været heldige at have Kruse og Mona som naboer og som venner og har gennem tiden fulgt med i hinandens liv og familier. En kortklub havde vi også en lang overgang, hvor Kruses pædagogiske sans kom i brug med Kaj som makker. En opgave, han klarede flot, og han kunne indimellem redde situationen, så Mona og Alice ikke altid vandt.

Kruse har på alle måder været en dejlig nabo, som også gerne holde øje med vores hus, når vi var på ferie. Så sent som i slutningen af maj måned, var planterne vandet og skraldespandene sat frem til tømning, da vi kom hjem fra ferie på trods af, at sygdommen var mærkbar.

Kruse gjorde det, han gerne ville og kunne, så længe det var ham muligt, og da han ikke kunne mere, stod familien sammen om at give Kruse den afslutning på livet, som han ønskede sig - at dø hjemme, omgivet af sin elskede familie.

Vi vil savne Kruse, og vore tanker går til Mona, til Lone og Eva og deres familier.

Æret være Kruses minde.

Alice og Kaj

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce