Annonce
Billund

Mindeord: Lars Hynding Paulsen

Lars Hynding Paulsen har gennem mere end 30 år været én af de mest markante skikkelser i Billund Amatørscene. PR foto

Billund Amatør Scene har sendt følgende mindeord over Lars Hynding Paulsen:

Det er med stor sorg, at vi har modtaget meldingen om, at Lars Hynding Paulsen er død efter længere tids sygdom.

Lars har gennem mere end 30 år været én af de mest markante skikkelser i Billund Amatørscene, hvor han med sin musikalitet, crazy humor og store skuespiltalent har underholdt os alle i revyer og andre forestillinger gennem alle årene.

Han var en fast bestanddel i BAS-revyer, hvor også hans tekster og sange var af høj kvalitet. Hans improviserende humor kunne sætte alle i godt humør, og den angreb ofte både publikum og skuespilkolleger fra uventede vinkler.

På det seneste vil han især blive husket for sin bærende rolle som John Mogensen i John Mogensen Cabareten, som blev opført i BillundCentret – det var en kæmpe præstation.

Selv i løbet af hans langvarige sygdomsforløb, formåede han at holde humøret oppe og udfordre livets besværligheder med sin ukuelighed.

Vore tanker går til Lars’ familie – han efterlader et stort savn hos os alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce