Annonce
forside

Mindeord Leif Haugaard

Mindeord: Leif Haugaard døde nytårsaftensdag kun 51 år gammel. Han var den mellemste af os brødre, søn af Edith og Peter Haugaard, Bedsted.

Leif var født og opvokset i Bedsted og var den af os tre, der var mest interesseret i at drive slægtsgården videre på Bjergvej. Han fik derfor en uddannelse på Landbrugsskolen i Gråsten med efterfølgende praktikpladser. Gården overtog han i 1997 og drev den med stor interesse og flid.

Af fritidsinteresser kunne Leif lide at spille kort med vennerne og bowle sammen med sine naboer. Han gik også på jagt, og ind imellem blev der tid til at rejse og opleve lidt af den store verden.

Leif var også flink til at hjælpe sine brødre, og han stillede også gerne sine landbrugsmaskiner til rådighed, når de havde brug for det.

Desværre blev Leif, efter at være fyldt 40 år, ramt af en uhelbredelig sygdom. Han havde herefter nogle svære år, og efter en operation boede han i Løgumkloster på Korttidscentret, men måtte sande, at han ikke længere var i stand til at passe gården.

Leif var en god onkel for min brors og mine børn, der ofte tilbragte mange gode timer sammen med ham på gården. Leif døde ugift. Vi vil alle savne ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce