Annonce
forside

Mindeord: Margrethe Matzen

På Mandagsklubbens vegne skriver Grethe Boisen, Kystvej 14, Aabenraa, mindeord over Margrethe Matzen, Petersborg, Aabenraa:

Det er med sorg, vi har erfaret at Margrethe Matzen er gået bort.

Margrethe har været omsorgsleder i Aabenraa Kommune. Da hun gik på pension fortsatte hun med sit arbejde, men nu som frivillig. Hun var en alt for energisk og livsglad person til at sidde stille og nyde tilværelsen. Hun kunne se, at der var mange enlige, der trængte til at komme ud for at møde andre i samme situation.

Så hun startede Mandagsklubben "Virke" i Kirsebærhaven. Der blev spillet kort, syet, strikket og produceret mange ting til juleudstillingen, som var årets højdepunkt. Der blev lavet suppe til cirka 100 personer og mange så hen til den dag.

Margrethe havde hele tiden nye ideer til, hvordan vi frivillige kunne producere ting til salg. Pengene gik til udflugter. Den bedste udflugt var dog til Margrethes sommerhus, hvor alle havde en dejlig dag med god mad og muntert samvær.

Hun oprettede også Datastuen, hvor der kom mange, mange pensionister der gerne ville lære at bruge en computer.

For fire år siden fik Margrethe konstateret cancer. Hun har taget det med fatning. Hun var altid i godt humør, når man besøgte hende. Hun klagede aldrig, men affandt sig med det. Vi vil altid mindes Margrethe som en ildsjæl, der aldrig manglede frivillige til at gøre en indsats til gavn og glæde for mange.

Æret være Margrethes minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce